(Po-Pá: 9-15)

Rádi byste vycestovali za prací do Spojených států a zkusili si prožít svůj vlastní „americký sen“? Než se rozhodnete uskutečnit tento smělý plán, pojďte se spolu s námi „podívat na zub“ některým kolujícím mýtům a zjistit, jak to s nimi doopravdy je.

1. Amerika je úžasná

Amerika má svá pro a proti – určitě v ní není všechno tak růžové, jak znáte z filmů. A může se stát, že se z léta stráveného ve Spojených státech vrátíte a řeknete: „Nikdy víc“. Ale alespoň pak můžete kritizovat tuto zemi na základě své vlastní zkušenosti, a ne jen podle toho, co vidíte v televizi, nebo čtete na Facebooku.

Naštěstí naprosté většině našich studentů se léto tam móóóc líbilo, a tak jedou znovu a doporučují tuto cestu i kamarádům ☺.

2. Vydělám si majlant

Kde jsou ty časy, kdy byl kurz koruny k dolaru přes 40,- Kč… Raději nejezděte, pokud máte v očích jen vidinu hromady vydělaných dolarů.

Vydejte se do USA, pokud takto chcete investovat do sebe a svých zkušeností a zažít jedinečné léto. Náklady se vám vrátí a zážitky, vzpomínky a nové kamarády vám už nikdo nikdy nevezme.

3. Naučím se perfektně anglicky

Když pomineme fakt, že i přes marné snahy Donalda Trumpa je v USA obrovské množství přistěhovalců, co mluví primárně jiným jazykem (abychom teda byli úplně „košer“, tak oni jsou tam přistěhovalci vlastně všichni 😀 ), tak ani běžná americká angličtina opravdu není „hoch“ anglická. Gramatiku většina Amíků neviděla „ani z vlaku“ a přízvuků a různých slangů se nedopočítáte.

Takže vy jste na tom s vaší znalostí vlastně skvěle a není proč se bát mluvit – a to se tam právě naučíte ☺.

4. Je to zájezd „all inclusive“

Někteří studenti se nás opravdu ptají, jestli je v ceně zájezdu i ubytování a strava ;)… Ale teď vážně…

Součástí programu je také to, že si v USA vyzkoušíte řešit běžné věci sami – zajít na nákup, koupit lístek na MHD, otevřít účet v bance, říci zaměstnavateli o více hodin, požádat souseda, ať ztlumí hudbu atd.

Budete žít jako místní, ne jako turista. My vám jsme přesto samozřejmě během celé doby k dispozici a rádi pomůžeme a poradíme s méně obvyklými situacemi ;).

5. Dělat plavčíka je nuda

No, může a nemusí být – aneb Jaké si to uděláte, takové to máte ;)… Pokud pojedete na pláž, tak budete ještě prosit o chvíli klidu.

Ale ani u bazénu se nudit nebudete. Když jste u velkého, kam pořád chodí lidi, točíte se ze „standu na stand“ a ve volných chvílích plavete, nebo zdravíte své stálé návštěvníky.

Jestli „vyhrajete“ malinkatý bazének, třeba jen pro jednoho plavčíka, tak máte alespoň více času popovídat si s vašimi rezidenty. V USA vám totiž „na bazén“ chodí pořád stejní lidé – ti, co v daném komplexu budov bydlí (přístup do bazénu je vlastně součástí nájmu, který za apartmán platí). A z vlastní zkušenosti vám můžeme říci, že se každý rok na „svého“ nového plavčíka těší. Pokud se nemračíte a chcete se s nimi bavit, tak máte o zábavu (a často i o jídlo) na celé léto postaráno ;).

 

Doufáme, že jsme vás od Work and Travel USA neodradili (protože je to vážně bomba), a vy se již teď nezávazně REGISTRUJETE níže, abyste to všechno zažili také.

Těší se vás Lucie a Czech-us Work and Travel USA Team!

[regbutton text=“Registrovat“]

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz