(Po-Pá: 9-15)

Máte pocit, že příští léto budete trávit stejně jako všechny předchozí? Doma v Česku, u vody nebo na chatě. A máte pocit, že byste už potřebovali změnu? Co takhle se na to letos vykašlat. A místo toho někam vyrazit. Co třeba do Ameriky?

V posledních letech začíná být v Česku čím dál populárnější trávit léto na programu Work and Travel právě ve Spojených státech, které spojují zajímavou pracovní zkušenost s objevováním cizí země a kultury.

Work and Travel USA

Stále váháte? Máme pro vás 5 důvodů, proč to podle nás stojí za to.

1. Zažijete skutečnou Ameriku – a ne jen jako turista.

Vyhnete se klasickým turistickým trasám a klišé – místo toho vám pracovní zkušenost dovolí poznat Spojené státy takové, jaké skutečně jsou. Poznáte, jaký je tamní život, a to ne pouze letmým pohledem z okna, ale tak, jak jej znají rodilí Američané.

2. Vypadnete z každodenní rutiny

Změna je v životě důležitá – umožní vám podívat se na věci z jiného úhlu, může vás inspirovat a změnit k lepšímu. Pracovní pobyt v cizí zemi vás vyhodí z vaší „comfort zone“, domácího stereotypu a prostředí, které znáte a na nějž jste zvyklí – a může vás posunout dál, než by vás kdy předtím napadlo. A jak všichni víme, “life begins at the end of your comfort zone”.

Komfortní zóna

3. Otevřou se před vámi nové obzory

V cizí zemi fungují věci jinak než doma – ať už jde o vztahy, společnost, kulturu, nebo třeba o jídlo. A právě tyto nové zkušenosti vám otevřou nové obzory a umožní vám dívat se na věci z trochu jiného úhlu pohledu – a to jak na život v Americe, tak i doma v Česku.

4. Naučíte se jazyk

Jakkoli to může znít obligátně, pravdou je, že ani měsíce drahého jazykového kurzu angličtiny v Česku vás nenaučí tolik, co jeden pracovní týden v anglicky mluvící zemi. Každodenní přirozený kontakt s lidmi vás jednoduše donutí jazyk používat i v situacích, které by vás doma ani nenapadly. Naštěstí platí, že čím horší je vaše úroveň v okamžiku příjezdu, tím rychleji se budete zlepšovat.

Komfortní zóna

5. Zjistíte, co všechno ve vás je

Nová země, cizí jazyk, nová práce a neznámí lidé – pracovní zkušenost v zahraničí představuje bezpochyby pořádnou výzvu. Ale právě díky tomu můžete vyzkoušet, co všechno vlastně zvládnete. A když se zvládnete protlouct sami, na vlastní triko v cizí zemi, pochopíte, že už zvládnete prakticky cokoli – a odměnou vám bude pořádná dávka zdravého sebevědomí.

Tak co říkáte? Máte odvahu vystoupit ze své comfort zone a vyrazit do Ameriky?

[regbutton text=“Registrovat“]

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz