(Po-Pá: 9-15)

Pracovali jste v minulém roce kdekoliv ve světě? Nezapomeňte na to, že musíte své příjmy přiznat danému státu. Naše dceřiná společnost ProtaxRefund, která řeší přiznání pro účastníky programu Work and Travel USA, nejen agentury Czech-us, ale pomáhá všem, kteří si nechtějí své daňové přiznání zpracovávat sami.

Datum 17. 4. 2018 se blíží, což je v některých případech limitní termín pro podání daňového přiznání v USA za rok 2017. Jestliže tedy Vaše příjmy převyšovaly 9 000 USD, či jste pracovali např. ve Wisconsinu, musí být do tohoto data uhrazeny.

dane

Obecné informace k podání přiznání:

  • K podání přiznání je třeba SSN karta, W2 formulář od zaměstnavatele a nejlépe také poslední šek. Poslední šek sice není povinný, ale je dobré ho k přiznání přiložit, a dát tak úřadu veškeré možné podklady ke zpracování. V případě absence W2 formuláře se na úřad může zaslat poslední šek jako náhrada.
  • Při podání přiznání vždy udejte adresu, na které budete schopni převzít si poštovní zásilku minimálně v následujících 6 měsících. Nejlépe adresu trvalého bydliště, nebo alespoň adresu, kde si standardně přebíráte poštu.
  • Mějte na paměti, že práce úřadů je mnohdy pomalá a nejsou schopni dodržet lhůtu 3-4 měsíců, kterou standardně mají na zpracování přiznání.
  • Úřady veškerou korespondenci včetně šeků rozesílají obyčejnou formou do poštovní schránky a šeky či dopisy tak mohou poštou putovat i několik týdnů.
  • Federální úřad mnohdy nedokáže refundaci šekem doručit na první pokus – pokud se tak stane, musíte vyzvat svou agenturu na zpracování daní, aby tuto situaci vyřešila.
  • Federální úřad často před odesláním refundace zažádá dopisem o ověření identity – toto je třeba ihned řešit s agenturou, která úřadu poskytne potřebné informace.

Ale pozor, podmínky v jednotlivých státech USA se mohou lišit, zde je přehled vyjímek:

Virginia:

Virginia je tradičně jedním z nejpomalejších úřadů na zpracování přiznání v celém USA. Mnohdy je čekací doba na doručení refundace celé měsíce.

Systém úřadu má také problém s generováním adres do adresního řádku šeku a mnohdy se stane, že šeky se vrací na místo odeslání jako nedoručitelné. Je třeba průběžně informovat agenturu na zpracování daní, aby vám byla v případě takových problémů nápomocna.

Maryland:

Stejně jako u úřadu ve Virginii se systém Marylandského úřadu potýká s problémy s generováním adres do adresního řádku šeků. Mnohdy se šeky vracejí na úřad jako nedoručitelné a tuto situaci je třeba přes agenturu řešit, aby refundace byla v pořádku doručena.

Wisconsin:

V tomto státě je odlišný daňový systém a je třeba se připravit na fakt, že státní odvod není možno refundovat, naopak ve většině případů bude vypočten doplatek.

Texas a Aljaška:

V těchto státech se neodvádí státní část daně, proto zde nevzniká nárok na státní refundaci.

dane2

Pokud jste ještě nezačali řešit své daňové přiznání, je nejvyšší čas. Ozvěte se na email info@protaxrefund.com a zjistěte si, zda se Vás tento limitní termín týká, popřípadě jak máte nyní postupovat.

Podání daňového přiznání je povinné. Odložit podání přiznání na jiné roky je možné pouze ve specifických případech.

Podáním přiznání se vyhnete riziku problémů s úřady či Vaším vízovým sponzorem.

Studentům, kteří nepodali přiznání ani za roky předešlé (2016, 2015) důrazně doporučujeme začít situaci řešit co nejdříve.

Tým ProtaxRefund je Vám plně k dispozici 🙂

http://www.protaxrefund.com

protaxrefund

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz