(Po-Pá: 9-15)

Ahojky všem cestovatelům a objevovatelům! Uteklo to jako voda a já píši svůj poslední článek z mého pobytu v Londýně. Blíží se čas, kdy se budu muset s tímto skvělým městem rozloučit, a tak se pokusím na závěr shrnout alespoň pár svých top zážitků, na které jen tak nezapomenu.

Denisa

Výprava do Nomadic Community Garden

Minulý týden jsem po třech měsících skončila v práci a konečně můžu říct, že vyrážím do ulic. Poznala jsem tady jednu kamarádku, která mě bere na opravdu zajímavá místa, jako je třeba „Nomadic Garden“, kde se střetávají lidi skutečně z celého světa a kde jste jako v bublině, v níž neexistují žádné starosti. Najednou jako by ta džungle, ve které žijeme, vůbec nebyla. Řekla bych, že tohle byl vážně velký zážitek a zanechalo to ve mně silné pocity.

Denisa2

Výhled na Londýn

Jednou večer jsem také šla do jedné hodně prestižní restaurace, která se nacházela až v posledním patře budovy. Byl tam naprosto úžasný výhled na celý Londýn. Zajímavé na tom bylo asi nejvíc to, že by nás tam nepustili, kdybychom neměli správnou obuv. Žádné jídlo ani pití jsem si však nedala, protože ceny byly na moje poměry opravdu vysoké. Užila jsem si to ale naplno i bez toho, měla jsem to jako vyhlídkovou jízdu, místo London Eye.

most

Noční procházka Londýnem

Poté jsem pokračovala nočním Londýnem pěšky směrem k Tower Bridge a kolem řeky. Počasí vyšlo náramně, celé to bylo nádherně osvětlené a působilo to moc romanticky. Ještě než odjedu, chci repete :D. Tudy se prostě člověk musí projít několikrát a tu krásu si naplno vychutnat. Jinak to nejde.

prochazka_v_noci

Notting Hill karneval

Také mi v srdci hodně utkvěla vzpomínka na Notting Hill karneval. Viděla jsem na vlastní oči to, o čem jsme se předtím učili ve škole. Pamatuji si, jak jsem seděla v lavici a říkala si “jo, tohle místo navštívím”. A stalo se. Byla jsem přímo v centru dění a navíc jsem zažila tu pravou atmosféru house party. Tančila jsem a užívala si naplno celý karneval.

mesto

Gurmánské zážitky

Jako další zážitek z Londýna si vezu i dobře napapané bříško. Přímo miluji zdejší falafel burgery a cibulové kroužky. Fakt mňamka :D. A cidery jsou taky super. Stačí však jen jeden a člověk už “má dost”. Když jsou tady ale tak vyhlášené, tak proč je nezkusit, že? 🙂

jidlo_s_prateli

Nová přátelství

Mezi nejdůležitější události tady v Londýně bych zahrnula i to, že jsem našla přítele, kterého si nesmírně vážím. Ukázal mi krásná místa a díky němu jsem si uvědomila spoustu věcí. Tímto bych mu chtěla poděkovat za to, že tady pro mě byl. Moc si toho cením.

pratele nastupiste

Nové cíle

Tři měsíce vážně utekly jako voda a já se pomalu chystám zpátky do České republiky a do školy, kde tento rok končím. Jsem opravdu ráda, že jsem tuhle cestu mohla podniknout, dalo mi to do života skutečně moc – nejen zlepšení angličtiny, ale i uvědomění si sebe sama. Vím, co od života chci, a nastavila jsem si cíle, za kterými si pevně půjdu. Jsem nyní silnější a i šťastnější.

Denisa3

Mějte se všichni moc krásně a užívejte si život naplno, není čas ho promarnit. Zdravím vás. Denča.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz