(Po-Pá: 9-15)

Nejnovější statistiky ukazují obrovský nárůst v počtu mezinárodních studentů v Kanadě. Jen v roce 2016 jich do země za studiem dorazilo okolo 270 tis. Kanada patří mezi top 10 destinací, kam mezinárodní studenti vyráží. Téměř polovina studentů vyráží do Britské Kolumbie, Ontaria a do provincie Quebec. Jaké výhody studium v Kanadě nabízí?

student

1. Finančně dostupné vzdělání

Kanadské vzdělání je známé svou vysokou úrovní. V porovnání s UK, Austrálií a USA je Kanada nejdostupnější destinací pro studium. Většina škol umožňuje platby školného po semestrech, což je pro mezinárodní studenty velmi příjemné, jelikož během studia už mohou pracovat a nějaký ten dolar na další splátku našetřit.

2. Najdeš nový domov. Bez ohledu na to, odkud pocházíš

Všude možně se píše o tom, jak je země tisíce jezer a javorového listu multikulturní. A je to opravdu tak. Nezáleží na tom, odkud pocházíte, jaké jste víry či nevíry. Kanada je krásná a sympatická v tom, že všichni jsou „odněkud“ a vy budete mít jedinečnou možnost potkat nové lidi z různých koutů světa a zažít opravdu multikulturní prostředí.

studenti

3. Možnost imigrace a získání Permanent Residence

Získání Post Graduation Work Permitu nabízí Public vysoké školy. Po úspěšném dokončení studia získáte neomezené pracovní povolení. Možnost získání víz má navíc i váš partner. Podmínkou je, že musíte studovat minimálně 9 měsíců. Program PGWP byl vytvořen za účelem přilákání zahraničních studentů do Kanady. Je to jedinečná možnost, která nabízí skvělou příležitost pro mezinárodní absolventy.

4. Možnost pracovat během studií

Získáte cenné pracovní zkušenosti, jelikož během vašich studií můžete pracovat až 20 hodin týdně. V Kanadě se nemusíte obávat, že byste si nenašli práci, tím pádem budete schopni si částečně na svá studia i vydělat. Nejenom, že si přivyděláte, zároveň si i rozšíříte obory a získáte nové kontakty, které se vám pak během vaší další kariéry mohou hodit.

5. Když pojedete s agenturou, ušetříte peníze

Jako agentura, která do Kanady posílá mnoho studentů, jsme schopni vyjednat pro vás nižší školné. Staráme se o vás po celou dobu studia. Máme osobní vztahy se školami a všechny školy známe, jelikož jsme je sami osobně navštívili. Také vám rádi předáme svou osobní zkušenost, jelikož jsme si studiem v Kanadě sami prošli. Naši odměnu nám navíc platí formou provize samotné školy, tudíž pro vás jsou naše služby zdarma.

6. Rozdíly oproti studiu v ČR

Hlavním rozdílem je, že si student sám určuje co a jak chce studovat. Studenti jsou v menším počtu ve třídách a je kladen velký důraz na individualitu a prosazení vlastního názoru k tématu. Studenti hodně prezentují a pracují ve skupinkách. Málo kdy se učíte něco nazpaměť , podle knih. Velký důraz je kladen na osobní rozvoj každého studenta a teoretické znalosti se ověřují v praxi, která je součástí studia.

7. Pokud budete studovat státní školu, váš partner může zažádat o pracovní víza

Pokud jeden z partnerů studuje na státní škole, druhý partner může zažádat o otevřené pracovní povolení na celou dobu studia. Po uspěšném dokončení studií a získání Post Graduation Work Permit, i váš partner má nárok na otevřené pracovní povolení. Touto cestou se můžete dostat lehce až k získání trvalého pobytu.

Pokud vás studium v Kanadě láká, dejte nám o sobě vědět na m.tomickova@czech-us.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Koordinátor/ka programu Studium v zahraničí (flexibilní, smysluplná práce z domova)

Abychom v CZECH-US mohli plnit ještě více cestovatelských snů, potřebujeme k tomu lidi, kteří jsou na stejné vlně jako my. Které baví,… Více

Tipy na jarní výlety po Holandsku

Jaro je v rozpuku a to znamená, že i v deštivém Holandsku se roztrhala mlha a šedivá zima se proměnila… Více

5 zajímavostí na Irsku, kterých si všimneš, až když tam žiješ

Když přijedete do jakékoli země pouze na týdenní dovolenou, zanechá ve vás spoustu pocitů a dojmů. Většinou projdete hlavní turistické… Více

Rychlokurz irského slangu: Buď ready na tvůj studijní pobyt!

Máte obavy, že byste po vycestování do Irska nerozuměli zdejší angličtině? Rozhodně nejste sami, irský přízvuk a specifické hovorové výrazy… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz