(Po-Pá: 9-15)

Chcete jet v létě pracovat do Španělska, ale není Vám něco jasné a ještě se rozmýšlíte? Níže najdete nejčastější otázky zájemců a odpovědi na ně. Doufáme, že vám pomohou v rozhodování. ☺

RESORT

Kde přesně se resort nachází?
Resort se nachází mezi Barcelonou a Valencií, asi 20 minut od města Tarragona.

Kolik je plat?
Plat je 800 euro čistého měsíčně, vyplácí se první týden v měsíci (za předchozí měsíc) na bankovní účet.

Budu dostávat dýška? A případně kolik?
Jako v každé turistické destinaci můžete počítat s dýšky. Jejich výše záleží na pozici (některé pozice, jako např. animátor, dýška nemají), ale u barmanů/číšníků se v hlavní sezóně většinou pohybují okolo 10 euro denně.

Musím umět španělsky?
Podmínkami pro účast v programu jsou komunikativní znalost angličtiny a španělštiny a také praxe v oboru (záleží na pozici). Zaměstnavatel však občas přimhouří oko nad tím, že někdo španělsky moc neumí, pokud tento „nedostatek“ může vykompenzovat např. super praxí v oboru.

Na jaké pozice se můžu hlásit?

  • číšník/servírka
  • barman/ka
  • animátor/ka
  • recepční
  • hlídač (security)
  • prodavač/ka v obchodu se suvenýry
  • prodavač/ka ve vinotéce

Všechny tyto pozice jsou v rámci tohoto jednoho resortu.

Kolik hodin denně budu pracovat?
Standardní pracovní doba je 8 hodin denně.

Musí mi být v době odjezdu do Španělska 18 let?
Ano.

Na jak dlouho můžu jet do Španělska pracovat?
Maximální délka pobytu je po celou letní sezonu, tedy od března až do listopadu. Je ale možné jet i na kratší dobu – třeba na letní prázdniny, nebo až uděláte všechny zkoušky. Minimálně ale musíte v resortu pracovat jeden a půl měsíce.

Musím si předem zařizovat nějaké pracovní povolení?
Nemusíte. Až jak tam začnete pracovat, tak s vámi zaměstnavatel vyřídí NIE, což je identifikační číslo cizince, které musí mít každý cizinec pracující na území Španělska. Jedná se tedy pouze o identifikaci.

Ubytování se nachází v resortu, nebo někde dál od něj?
Ano, ubytování se nachází přímo v areálu resortu, není tedy třeba do práce nikam dojíždět.

Jaké je ubytování? Jak vypadají pokoje?
Bydlí se na ubytování pro zaměstnance. V areálu resortu se nachází 3 takové budovy. Bydlí se v pokojích po 2 až 4 lidech. Pokoje jsou skromně vybaveny – postele, skříň, stolek… Koupelna a záchod jsou sdílené na patře. Nejedná se sice o žádný luxus, ale vzhledem k tomu, že se tam jde člověk vždy jen vyspat, tak se to dá v pohodě zvládnout. Je třeba si uvědomit, že je to ubytování zdarma.

Jak je to se stravou?
Strava je stejně jako ubytování poskytována zaměstnavatelem zdarma v jídelně pro zaměstnance, a to 3x denně – snídaně, oběd, večeře. Vždy je na výběr z několika jídel.

Co můžu dělat ve volném čase, když nebudu v práci?
Když zrovna nebudete v práci, tak svůj volný čas můžete trávit všelijak – válením se na pláži, různými sporty, cestováním po okolí – místa jako Cambrils, Tarragona, Tortosa, Siurana,Peníscola, Barcelona, Valencie atd…

Do kdy je nutné se do programu registrovat?
Jako v mnoha jiných případech, i tady platí jednoduché pravidlo: čím dřív, tím líp. Abychom vám ale byli schopni zajistit pracovní umístění, je nutné, abyste se přihlásili nejpozději do konce března pomocí formuláře na Našem webu.

V případě jakýchkoliv dalších otázek nás neváhejte kontaktovat emailem na resortjobs@czech-us.cz! Rádi Vám zodpovíme na vše, co vás v souvislosti s programem Práce ve Španělsku zajímá.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz