(Po-Pá: 9-15)

Nejoblíbenějším pracovním úkolem, který může koordinátor v Czech-usu dostat, je služební cesta. Pro mě to byl již tradičně předvánoční Londýn. Abyste ale z mého výletu měli něco i vy, sepsala jsem pro vás reportáž o tom, co jsem v Londýně zažila 🙂

bowling

Cesta pro mě začíná stejně jako pro všechny účastníky – nekřesťansky brzký budíček, cesta na letiště v polospánku, pokus o spánek s Ryanair a přistání na letišti Stansted. Tuto cestu mám již zmáklou, takže muselo přijít nějaké zpestření: ztráta kufru. V tuto chvíli se nesmíte vzdát a trvat na svém, dobrá angličtina a trpělivost vám v tom pomůžou. Kufr se našel, sláva, takže mířím na Finchley Road, kde mám sraz s Gabrielou, naší londýnskou koordinátorkou. To dopoledne přilétá také Vojta, náš poslední prosincový účastník. Společně tedy absolvujeme popříletovou orientaci, kde já poslouchám a Vojta volá na NIN, aktivuje si bankovní účet, aktivuje si britskou SIM kartu a poslouchá všechny rady od Gabči. Poté se společně přesouváme do ubytovací kanceláře, odkud Vojtu odváží řidič na ubytování a mně začíná maraton schůzek. Když jsem se na konci dne dostala na svůj pokoj, čekalo na mě na posteli mikulášské překvapení od spolubydlících, kteří mě nikdy předtím neviděli. To mě velmi mile překvapilo a všem našim účastníkům bych přála podobně příjemné nastěhování do share-housu.

Vánoční večírek

Následující den máme naplánovaný vánoční večírek. Přestože bylo spoustu účastníku v práci kvůli vánočním oslavám, nakonec se nás přeci jen sešlo dost. Vybrali jsme All Star Lanes ve Stratfordu, kde se nejprve všichni mezi sebou seznámili, a poté jsme si šli zahrát bowling. Bylo vidět, že se všichni dobře baví a hru si užívají. Jak už to tak bývá, tvrdé jádro pokračovalo směrem do centra. Zahráli jsme si ještě kulečník a nakonec bojovku, jak se dostat zpátky domů.

Jak žijí naši klienti

Byla jsem se taktéž podívat ve většině domů, kde naši účastníci bydlí. Komfort bydlení je přímo úměrný pořádku, který tam udržují ?. Domy jsou v klidných částech a velmi dobře dostupné londýnskou MHD. Během svého krátkého pobytu jsem se snažila potkat s co nejvíce účastníky a vyzvědět jejich dojmy, z čeho jsou nadšení, z čeho jsou zklamaní, co se jim daří v práci a jak se jim v Londýně žije. Tyto cenné informace pak předávám na schůzkách v Praze a vysvětluji co účastníky v programu čeká a nemine.

gabriela_s_vojtou team vojty_prilet s_romanem_v_bance

Další den jsem měla schůzku s Gabrielou a byly jsme společně navštívit jazykové školy, ubytovací agentury a možné partnery pro spolupráci. Poté jsme se sešly s Romanem a šly jsme mu pomoct se zařízením bankovního účtu. K večeru jsem se šla podívat na Báru do hotelu, kde pracuje. Přestože je v tomto období v Londýně turistů více než kdy jindy, vánoční výzdoba a trhy dojem z přeplněných ulic zmírňují a atmosféra Vánoc na vás dýchá na každém rohu.

Kam na výlet v okolí Londýna?

Na konec si již tradičně schovávám tip na výlet. Jelikož mi v sobotu odpoledne odpadla schůzka, neváhala jsem tento krátký čas využít a vyrazila jsem do Windsoru, kam cesta vlakem trvá necelou hodinku. Prohlídku hradu, kaple a státních apartmánů všem vřele doporučuji. Máte možnost podívat se do místností, kde běžně přijímá návštěvy královna Alžběta, nebo do kaple, kde se bude v květnu odehrávat svatba prince Harryho. Nebojte se tedy investovat pár liber do poznání britské historie, pro mě to byl moc krásný zážitek. V městečku Windsor se můžete projít podél řeky Temže, podívat se do Eton College, nakoupit dárečky na městském trhu nebo si dát tradiční Fish&chips.

Windsor Windsor_2

Pokud není času nazbyt a chcete se podívat na Londýn shora, doporučuji Sky Garden. Vyhlídka z mrakodrapu je zdarma, ale je třeba si rezervovat konkrétní čas. Podívejte se na web https://skygarden.london/plan-your-visit – volné vstupy na následující týden se otevírají každé pondělí. Doufám, že vy toho uvidíte o trochu více, než jen zasněžená okna. White Christmas není jen písnička ?.

Závěrem bych vám tedy chtěla říct, že Londýn má hodně co nabídnout, rozhodně se tam nebudete nudit a nikdy tam na nic nebudete sami. Pokud tedy o cestě do Londýna přemýšlíte, neváhejte se mi ozvat na mail jobs@czech-us.cz nebo na 777 961 760.

helca_a_gabriela

Vaše koordinátorka Helča

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz