(Po-Pá: 9-15)

Jaroslav strávil minulé léto v New Yorku, kde pracoval v rámci programu Work and Travel jako plavčík u bazénu v luxusní rezidenci. Po skončení pracovní sezóny zvládl ještě s přítelkyní procestovat celé západní pobřeží USA. Jak na toto léto vzpomíná a co by poradil všem, kteří o programu Work and Travel uvažují? O tom si můžete přečíst v jeho vyprávění.

Leto na bazenu s vyhledem na Manhattan by JAROSLAV HETFLEIS

Když jsem se minulý podzim rozhodoval, co dělat o letních prázdninách, Amerika byla jasná volba. Měl jsem za sebou Erasmus, pár vandrů po Evropě, Asii i Africe jen tak s batohem na zádech a bylo na čase odjet za velkou louži. Cestování miluju, práce se nebojím, a tak jsem si nemohl nechat ujít jedinečnou příležitost, kterou přináší status studenta, a to program Work and Travel USA, kterého jsem se zúčastnil se svými přáteli.

Při rozhodování, s jakou agenturou pojedeme, byl Czech-us s ohledem na skvělé služby a přátelský přístup na prvním místě. Ochotné jednání a lidskost se projevila hned na prekurzu plavčíka, což je dopolední zkouška plaveckých dovedností před samotným kurzem amerického plavčíka. Kurz byl přínosem nejen pro práci plavčíka, ale také pro získání dovedností pro poskytnutí první pomoc v každodenním životě. Před samotným odjezdem zbývalo ještě vyřídit pár formalit, složit zkoušky a pro zbytek osazenstva naší výpravy i státnice.

Vše proběhlo hladce a do Ameriky jsme odlétali už na začátek sezóny, kolem 25. května. Odjezd jsme cíleně plánovali co nejdříve, abychom si Ameriku dostatečně užili, poznali spousty nových kamarádů a také vydělali nějaký ten dolar.

Leto na bazenu s vyhledem na Manhattan by JAROSLAV HETFLEIS 2

Bazény v Americe nejsou žádné obří plovárny

Po příletu do New Yorku a následného přejezdu do Jersey City jsme se setkali s milým a velmi vstřícným přístupem jak místních, kteří pomohli zmateným Evropanům s orientací v metru, Christine (naší zaměstnavatelky), která nás vzala na bazén a detailně vysvětlila a popsala prostředí poolu, tak i Rafaely, naší domácí.

Pracoval jsem v Jersey City ve státě New Jersey u bazénu s výhledem na Manhattan. Bazén byl poměrně malý, určený zejména pro odpočinek a nacházel se v krásné rezidenci jménem Port Liberte. Rezidence byla plná zeleně, v sousedství golfové hřiště a pro majetnější i přístav pro jachty přímo u domu. Vstup do bazénu byl možný pouze pro rezidenty a jejich případné návštěvy, takže jsem byl dvorní plavčík na celé léto.

 

Léto mezi lidmi z celého světa vám rozšíří obzory

Bylo na denním pořádku, že v bazénu nebyli dva lidé stejné národnosti. Byl to „multi-kulti“ bazén, ostatně jako celé složení obyvatel této oblasti. Tím, že jsem byl na bazéně jediný Čech a víkendy jsem trávil s americkými plavčíky, tak nebyl problém skamarádit se s lidmi z jiných zemí než z ČR. Nové přátele mám z řad amerických plavčíků, security guardů z Pákistánu, Korejců, kteří mi každou sobotu nosili sushi, anebo Američanů, se kterými jsem i po návratu v kontaktu. Jeden starší pár mě ve volný den pozval do luxusní restaurace na oběd a na konci léta mi darovali autoatlas na cestování, kdy se mnou naplánovali celou cestu po západě.

Leto na bazenu s vyhledem na Manhattan by JAROSLAV HETFLEIS 3
Cestoval jsem spolu s přítelkyní. Západ jsme projeli od Yellowstone, přes Vegas a San Francisco až na samotné hranice s Mexikem. Spali jsme většinou po kempech, a tím trochu šetřili. Když už mrzlo a všechny kempy a motely byly obsazeny, nezbývalo nic jiného, než sklopit sedačky a s grilovaným kuřetem z Walmartu to „zakempit“ na nějakém opuštěném nenápadném parkovišti.

Díky Czech-us jsme prožili nejlepší léto v životě, poznali americkou kulturu, ujeli tisíce mil, přivezli si nové iPhony a po návratu začali plánovat novou cestu za dobrodružstvím. Jestli s rozhodnutím odjet váháte, tak vám radím: Jděte do toho, litovat rozhodně nebudete!

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz