(Po-Pá: 9-15)

Dívka s klokanem v Austrálii

Ahoj! Jmenuju se Bára a bydlím v Sydney. Dneska ti povyprávím o tom, jak jsem si dokázala splnit můj australský sen.

Věděla jsem, že tohle místo je přesně to, co hledám a kam patřím.

Začala bych úplně od začátku

Už jako malá holka jsem milovala teplé počasí, oceán, pláže a měla vždy pozitivní přístup ke všemu. Když mi bylo asi 13, začala jsem se cítit ztracená, měla jsem pocit, že nepatřím tam, kde jsem byla. Prošla jsem si těžkým obdobím, a když se na to dívám zpětně, můžu říct, že Austrálie mě změnila.

Lidé se na sebe usmívají mnohem více, než kdekoliv jinde.

Poprvé, co jsem s rodiči Austrálii navštívila, jsem měla zpátky svou jiskru, a měla jsem konečně nějaký směr, něco, co mě baví. Už od začátku jsem věděla, že tohle místo je přesně to, co hledám a kam patřím. Je tam totiž úplně jiný život. Lidé se na sebe usmívají mnohem více, než kdekoliv jinde. Je tu bezpečno a nezažila jsem den, kdy bych se bála, že mě tu někdo přepadne, nebo že mi někdo něco ukradne. Všichni si navzájem pomáhají a zajímají se o vaše zájmy. No a hlavně – pláže tu jsou na každém rohu, takže co já si můžu víc v životě přát, že?

Dívka cestující po Austrálii

Celý život do jednoho kufru

Nemohla jsem se rozhodnout lépe.

Plán odstěhovat se do Austrálie jsem měla v hlavě už od 14 let, ale trvalo dlouho, než se konečně začalo něco dít. Musela jsem dostudovat školu, takže se to protáhlo o dalších 5 let. Hned co jsem úspěšně udělala maturitní zkoušku, jsem se dala do vyřizování. Bylo hodně náročný všechno zařídit, v podstatě překopat svůj život, ale nikdy jsem neváhala, nebo nikdy neměla pomyšlení na to, že to nezvládnu.

No a tak jsem si jednoho dne sbalila celý život do jednoho kufru a odletěla. Být sama v 19 letech v jiné zemi, na úplně druhé straně planety, je něco strašlivého, ale můžu říct, že jsem se nemohla rozhodnout lépe. A myslím si, že tohle by určitě mělo udělat víc lidí. Třeba jen na rok. Poznat novou kulturu, nové věci a novou/nového samu sebe.

I když to třeba nevyjde podle vašich představ, myslím si, že takovou životní zkušenost nic nepřekoná a kdykoliv se můžete vrátit na místo, odkud jste přišli.

Já můžu říct, že jsem svoje místo našla, a i když to je občas náročný, tak si vzpomenu, jak by moje mladší já bylo pyšný, a to mě tlačí dál a dál.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Terka o životě na druhé straně Země – v Austrálii

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam… Více

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz