(Po-Pá: 9-15)

Ahoj! Jmenuji se Romča a ráda bych se s tebou stručně podělila o svoji zkušenost z Austrálie, kam jsem před pár lety s přítelem vyrazila.

Znělo to až neuvěřitelně, ale dnes už to chápeme

Australie cestování

Vše začalo reklamou na veletrh AustraliaOnline, který se konal v hotelu Jalta. Poslouchali jsme tam zajímavé příběhy lidí, kteří studovali, pracovali a cestovali po Austrálii, a tak nebylo o čem dlouho přemýšlet. Chtěli jsme to taky zažít. Všechny ty příběhy zněly tak neuvěřitelně, ale dnes už to chápeme.

AustraliaOnline nám pomohla najít školu i letenky a letěli jsme.

Rozhodli jsme se usídlit v Perthu, což je hlavní město Západní Austrálie, ale nejdřív jsme letěli do Sydney na dovolenou.

Od samého začátku nás udivovalo, jak jsou tu k sobě lidé milí a ohleduplní.

Měli jsme zaplacené studium angličtiny na půl roku, postupně jsme naposlouchávali místní přízvuk a našli si práci v restauraci. Ve volných chvílích jsme objevovali okolí a pláže, chodili na výlety do bushe nebo si třeba jen užívali volně přístupné BBQ v parku s kamarády ze školy.

Australie cestování

Po několika měsících jsme měli trochu našetřeno, tak jsme si o prázdninách vzali v práci volno, koupili si matraci do auta a procestovali tak půlku Austrálie. Samozřejmě jsme chtěli vidět Uluru a také NP Kakadu nebo Bungle Bungles. Zvládli jsme to za necelý měsíc a do té doby to byla naše nejlepší dovolená.

Uteklo to celé neuvěřitelně rychle a my se rozhodli v Austrálii ještě zůstat. Prodloužili jsme si víza na tzv. dependantské, tzn. že stačí, když studuje jenom jeden z páru, což nám ušetřilo i dost peněz na další cestování. Já jsem pak pokračovala ještě půl roku s angličtinou a následně vystudovala cestovní ruch.

Austrálie cestování

Naše další dovolená byla na Jižní ostrov Nového Zélandu, který jsme celý objeli také za měsíc. Je podstatně menší než Austrálie a vše je blíž. Poprvé jsme viděli ledovce, podnikli úžasné traily a užili si Sauvignon Blanc v oblasti Marlborough.

Byli jsme v Austrálii další zhruba půl roku, který zase hrozně rychle utekl a my jsme se z rodinných důvodů rozhodli vrátit domů. Dodnes tak trochu litujeme tohoto rozhodnutí, protože v Austrálii nám bylo skvěle, ale asi to tak mělo být.

Austrálie byla mým velkým snem a ta skutečnost byla ještě lepší!

Cestou domů jsme si ještě udělali dovolenou na Bali, přeletěli do Kuala Lumpur, podívali se na Langkawi a odtud jsme se postupně dopravili až na sever do Thajského Bangkoku. Poslední zastávkou byl na pár dnů Istanbul a pak zpátky do Prahy.

Austrálie byla mým velkým snem a ta skutečnost byla ještě lepší! Neuvěřitelná zkušenost do života, která se nedá slovy popsat, ale musí se zažít. Všem to doporučujeme a až nám jednou děti vyrostou, chceme jim dát prostor si zažít i to svoje dobrodružství.

Austrálie cestování

Rádi a často vzpomínáme na naše zážitky a plánovali jsme se do Austrálie vrátit na dovolenou.

V roce 2019 se naskytla příležitost, během 2 týdnů jsme zajistili vše potřebné a vyrazili i s dětmi. Naše dcery měly 3,5 roku a druhá 9 měsíců, ale to ničemu nebránilo. Nejdřív jsme strávili několik dnů v Singapuru a pak už nás čekal Perth. Bydleli jsme tam u mé bývalé spolužačky, se kterou jsme zůstali v kontaktu. Našla si Australana, se kterým má 2 děti v podobném věku, jako jsou naše, takže naprosto ideální. Vše bylo narychlo, ale těšilo nás, že jsme se zvládli potkat s většinou lidí, kteří tu zůstali – spolužáky, učiteli i kolegy z práce.

Navštívili jsme školu, bývalé bydlení, oblíbená místa i restaurace, ve kterých jsme kdysi pracovali, neuvěřitelná nostalgie.

Austrálie cestování

Hodně cestujeme, ale nikdy se nevracíme na stejná místa, protože chceme vidět další a další. Ale Austrálie je pro nás víc. Už teď víme, že jsme tu nebyli naposled.

We left our hearts down under.

Romča

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Terka o životě na druhé straně Země – v Austrálii

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam… Více

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz