(Po-Pá: 9-15)

Whistler hory

Whistler – překrásné zimní středisko v Britské Kolumbii, které se nachází jen 2 hodiny od Vancouveru. Whistler je skutečným rájem pro milovníky hor, přírody a outdoorových sportů. Pokud máš rád/a snowboard, lyžování, horská kola, rafting nebo se prostě rád procházíš po horách, určitě si Whistler zamiluješ.

Chceš o Whistleru vědět ještě víc? Sepsali jsme 10 nejrůznějších faktů, které tě možná překvapí.

1. Je to největší ski resort v severní Americe. Dříve zde byly dvě střediska s názvem Whistler a Blackcomb, ale v roce 1997 se spojily a díky tomu jsou v mnoha ohledech jedním z největších středisek na světě.

2. Peak to Peak gondola – najdeš zde gondolu, která vede z jednoho vrcholu původního Whistler resortu na druhý vrchol Blackcomb resortu. Do roku 2017 tato gondola držela světový rekord ve volném rozpětí, tedy délce mezi vrcholy, a to 3,03 km. Překonala ji až lanovka v Eibsee o 189m.

Peak to peak gondola Whistler

3. V roce 2010 se zde konaly zimní olympijské hry. Díky tomu zde vystavěli Whistler Olympic Plaza, olympijskou vesničku, ve které se jako turisti můžete ubytovat, nebo třeba novou dálnici z Vancouveru (Sea to Sky highway).

4. Sea to sky highway, neboli samotná cesta z Vancouveru do Whistleru, se dá považovat za opravdový zážitek. Název “od moře do nebe” zde není jen tak. Na cestě uvidíš na jedné straně vysoké hory a na druhé oceán s ostrůvky, takže při každé zatáčce je na co se dívat.

5. Městečko původně neslo název Alta, podle stejnojmenného jezera, které se u něj nachází. Jméno Whistler mu dali až osadníci, díky pronikavému hvízdání (whistle) svišťů.

6. Whistler navštíví téměř 3 miliony turistů každý rok.

7. V zimě tu máš nepřeberné množství aktivit jako lyže, snowboard, bruslení, sněžnice, bobová dráha, jízda se psím spřežením, jízda na sněžném skútru, rybaření na zamrzlém jezeře … a tak bychom mohli pokračovat do nekonečna 😉

8. Turisti sem však nejezdí pouze v zimě. Whistler je ráj jakéhokoliv outdoorového sportu. Je libo mountain biking, climbing, hiking, zipline nebo rafting?

9. Co se týče mountain biking, tak Whistler nabízí až 300 km tras v místní nádherné přírodě.

horská kola Whistler

10. A pokud ti po všech těchto aktivitách vyhládne, tak nemusíš mít strach. Ve Whistleru najdeš nepřeberné množství restaurací se světovou kuchyní. Takže ať už budeš mít chuť na sushi, italskou kuchyni, nebo na pořádný severoamerický burger, tak si to své tady určitě najdeš.

Do Whistleru za studiem a prací

Jeden fakt navíc: s námi můžeš na tohle překrásné místo vyrazit za studiem i za prací. Whistler Adventure School nabízí půlroční a roční programy, které by se ti mohly líbit.

Pokud chceš jet hlavně za prací, tak taky můžeš. Máme zde úklidovou společnost, kde nástupní plat je 25 CAD/hod. S naší pomocí získáš working holiday víza a potom už jen domluvíme datum nástupu 🙂

Zaujal tě Whistler a chceš se dozvědět víc o tvých možnostech? Napiš naší koordinátorce Verče na v.brazinova@czech-us.cz.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Do Kanady s agenturou vs. na vlastní pěst

Opravdu si myslíš, že vyrazit do Kanady s agenturou je zbytečně drahá záležitost? 🤔 Co když ti řeknu, že naopak… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz