(Po-Pá: 9-15)

Zažijete nezapomenutelný léto!

S nápadem vyjet do USA na WaT přišla kamarádka Terka, ke které se ještě přidala druhá kamarádka Andrejka. Já jsem si stále nebyla jistá, jestli mám do toho jít nebo ne. V listopadu měly holky prekurz na plavčíka a já jsem za nimi jela do Prahy. Večer před prekurzem jsem se rozhodla, že do toho jdu a zaregistrovala jsem se.

Jedeme do Ocean City

Velkým oříškem pro mě bylo vyplňování on-line aplikace, nicméně díky pomoci z Czech-us, jsem to zvládla víceméně bez problému. Jelikož neumím plavat, práce plavčíka nebyla pro mě pravým ořechovým. Navíc mám radši práci, kde se hýbám a jsem ve styku s lidmi. Vybírali jsme s holkami destinaci, kde je plavčická i neplavčická práce. Nakonec jsme se rozhodli pro Ocean City v Marylandu. Vybrala jsem si práci v Candy Kitchen a holky v Premier Pool. V půlce února jsem měla Skype pohovor se zástupcem vízového sponzora. Nebudu vám lhát, měla jsem nervy celý den a navíc se spletlo časové pásmo a zavolala jsem mu o hodinu dříve. Nakonec všechno dobře dopadlo! Odpověděl mi na vše, co jsem potřebovala vědět.

Jedna práce mi nestačila

Koncem května jsme odletěli do Ocean City, kde začalo naše americké dobrodružství. Holky na bazénech měly dostatek hodin, ale já jsem měla jen odpolední směnu v Candy Kitchen, a tak mi nezbývalo nic jiného než si najít second job. V Americe měl téměř každý dvě práce, někdo měl dokonce i tři. Zkusila jsem si práci v obchodě, kde jsem tiskla potisky na trička a prodávala suvenýry. Nebo jsem pracovala v Dairy Queen, kde jsem točila zmrzlinu, dělala různé milk shakes a sandwiches. Také jsem zkusila práci housekeeping. Nakonec se na mě usmálo štěstí a začala jsem pracovat na bazéně Sunset Island, kde pracovali i ostatní plavčíci z Czech-us.

Cestování, aneb nesnáším kopce

Skoro po čtyřech měsících nás čekala odměna a tím bylo cestování. Procestovali jsme klasický západní okruh, tak jak jsme měli doporučeno. Viděli jsme spoustu nádherných míst a to především v národních parcích, ale budu upřímná na některé vrcholy, mě musely kamarádky téměř i dotáhnout. 😀 Měst jsme navštívili několik, ale nejvíc nás ohromilo Chicago.

Co mi dala Amerika?

Při hledání práce jsem se naučila být samostatná, trpělivá, odvážná oslovit ostatní a nevzdávala jsem se. Rozmluvila jsem se víc anglicky a získala jsem spoustu kamarádu z různého koutu světa, se kterými jsem nadále v kontaktu.

Jsem ráda, že jsem měla možnost vyjet s tímto programem a mohla jsem si splnit malý americký sen. Jestli uvažujete, jestli jet nebo ne. Určitě to stojí to za to! Zažijete nezapomenutelný léto!

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz