(Po-Pá: 9-15)

Práce v Londýně není jen o práci samotné. Člověku se otevírají téměř nekonečné možnosti poznávání nových lidí a také míst. Díky skvělé poloze hlavního města britského království můžete volné dny trávit na pláži, promenádách a útesech. A protože některá místa v turistických průvodcích nenajdete, sepsali jsme pro vás pár tipů, kam v okolí Londýna rádi vyrážíme my sami. 🙂

Hastings

Možná se někomu vybaví známá historická bitva u Hastings, která se udála 1066 a významně zasáhla do dějin Velké Británie. Dnes už se tu politika neřeší, ale toto město s 90 000 obyvateli je významným rybářským přístavem.

Jak se tam dostanete?

London Victoria – Hastings, 1 hod 56 min, zpáteční jízdenka £17,00*

Co navštívit?

Hastings Castle – zřícenina hradu, který byl původně postaven jako přímořský zámek. Je zde krásný výhled na molo a centrum města a lze odtud dohlédnout až k Eastbourne.
Hastings Pier – molo z roku 1872, dvakrát poničeno požárem a znovu otevřeno v roce 2016
Promenáda – dvojpodlažní promenáda, která vede z Hastings Pier směrem k Marine Court, po cestě se můžete stavit ve Warrior Square Gardens.
Hastings Miniature Railway – podél pobřeží vede miniaturní železniční trať pro turisty z Rock-a-Nore k Marine Parade, která je v provozu už od roku 1948.
East Hill Cliff – na východ od města se tyčí vysoké pískovcové útesy, k těmto útesům vedou dvě lanové dráhy West Hill a East Hill, od vrcholu útesu vede krásná cesta podél pobřeží.

SPECIÁLNÍ TIP:

Na typickou britskou snídani si zajděte do The John Logie Baird (populární síť Wetherspoon, 29–31 Havelock Road).

Eastbourne

Městečko, ve kterém nedávno vyhrála turnaj tenistka Karolína Plíšková, leží na západ od Hastings. Eastbourne je velmi podobné, ať už obdobným počtem obyvatel, molem nebo útesy na okraji města. Klidné místo, vhodné k dlouhým procházkám.

Jak se tam dostanete?

London Victoria – Hastings, 1 hod 29 min, zpáteční jízdenka £17,50*

Co navštívit?

Eastbourne Pier – molo původně dělilo město na západní část s luxusními moderními hotely a na východní s těmi skromnějšími. Bylo poškozeno velkým požárem v roce 2014.
The Wish Tower – pobřežní pevnost z 19. století od dob francouzských revolučních válek, jedna ze 103 postavených na jižním a východním pobřeží Anglie.
Eastbourne Lifeboat Museum – muzeum o záchranných člunech působících v Eastbourne od roku 1822, možno zakoupit suvenýry na podporu RNLI.
Beachy Head – krásný maják umístěný v moři v blízkosti útesů, měří 43 metrů a světlo je možno spatřit do vzdálenosti 15 kilometrů.
Belle Tout – druhý maják, který je umístěn po cestě k útesům Seven Sisters si zahrál mimo jiné i ve slavném Jamesu Bondovi. Nyní slouží jako luxusní B&B, kde můžete přespat v jedné ze šesti ložnic.

SPECIÁLNÍ TIP:

Ochutnejte populární Fish&Chips v Harry Ramsdens (258-262 Terminus Rd).

Brighton

Brighton a Hove byly v roce 1997 spojeny pod jednu samosprávnou jednotku. Oproti předešlým městům je mnohem větší a živější, oblíbeným prázdninovým letoviskem je také pro dostupné pláže, luxusní hotely, restaurace, zábavní parky a festivaly.

Jak se tam dostanete?

London Victoria – Hastings, 54 min, zpáteční jízdenka £20,50*

Co navštívit?

Brighton Pier – nebo také Palace Pier je 524 metrů dlouhé molo, na kterém je nespočet stánků s cukrovinkami, zábavní park, divadlo a promenáda s odpočívadly.
West Pier – nyní už jen torzo, bylo postaveno o celých 33 let dříve než Brighton Pier. V roce 2002 bylo vážně poškozeno bouří a o rok později za nevyjasněných okolností celé shořelo.
The Lanes – uzounké uličky v historickém centru, které jsou místními obyvateli nazývány The Lanes, nabízejí turistům mnoho útulných hospůdek i prodej tradiční cukrové vaty a lízátek, které se zde prodávají pod názvem Brighton Rock.
Roayal Pavilon – královský palác inspirovaný indickou architekturou a vybavený v orientálním stylu,byl původně postaven jako letní sídlo krále Jiřího IV., který se zde tajně scházel se svou milenkou Marií Fitzherbert. Naposledy jej obývala královna Viktorie.
Brighton Marina – po promenádě směrem k Black Rock dojdete k přístavu, který je kotvištěm mnoha luxusních jachet, záchranných člunů, ale i velkých trajektů.
Volk’s Electric Railway – je nejstarší provozní elektrickou železnicí na světě, úzkokolejka měří 1,62 kilometrů. Svézt se můžete od Aquaria blízko mola až k Black Rock.

SPECIÁLNÍ TIP:

Věřte, že do této chvíle jste nevěděli, co to je pravý milkshake. v ShakeAway (8 Bond St) vám namixují ty nejlepší kombinace, doporučujeme shake s názvem Colin s cukrovinkou Maltesers


Poznámka:
*Ceny jízdenek jsou orientační, stejně tak doba jízdy, mohou se lišit datem a časem odjezdu vlaku, uvedené ceny byly zadány pro sobotu 12.8. odjezd po 9 hodině ranní a návrat ve večerních hodinách, pro Vaši cestu hledejte přes tento odkaz: The Key Smartcard.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Koordinátor/ka programu Studium v zahraničí (flexibilní, smysluplná práce z domova)

Abychom v CZECH-US mohli plnit ještě více cestovatelských snů, potřebujeme k tomu lidi, kteří jsou na stejné vlně jako my. Které baví,… Více

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Tipy na jarní výlety po Holandsku

Jaro je v rozpuku a to znamená, že i v deštivém Holandsku se roztrhala mlha a šedivá zima se proměnila… Více

5 zajímavostí na Irsku, kterých si všimneš, až když tam žiješ

Když přijedete do jakékoli země pouze na týdenní dovolenou, zanechá ve vás spoustu pocitů a dojmů. Většinou projdete hlavní turistické… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz