(Po-Pá: 9-15)

Přístup AustraliaOnline byl pohodovej, vědí, co je potřeba, a je vidět, že to rozhodně nedělají prvně. Zajistí vlastně všechno za tebe – je to takovej „all inclusive“

Tomáše zaujala přednáška o Austrálii a díky výhře v soutěži se tam mohl vydat studovat. Pokud se chceš dozvědět, zda se mu v Sydney líbilo, jak hodnotí spolupráci s AustraliaOnline a jaké měl další cestovatelské plány, přečti si jeho článek.

Ahoj,

jsem Tomáš, pocházím kousek od Brna a díky AustraliaOnline mám za sebou půlrok strávený v Sydney.

V krátkosti bych chtěl přiblížit svůj příběh. – Myslel jsem, že to zmáknu odeslat ještě z pláže, ale bohužel, užíval jsem si spálených zad, přátel, super lidí, moře, párty, znovu spálených zad, grilovačky a opět spálených zad… Jo, a taky jsem chodil do školy a sem tam zašel do práce :D.

Teď už jsem zase v Česku, takže tohle píšu trochu opožděně. Alespoň mám už vše kompletně za sebou a můžu ostatním předat svoje zážitky.

Nejprve trochu do minulosti…

Přednáška o Austrálii

Psal se rok 2017 a jednoho jarního dne v Brně jsem s kamarádkou zašel na přednášku o Austrálii, kterou pořádala AustraliaOnline

Dozvěděl jsem se dost informací a říkal si: „Jo, zní to parádně, tak trochu jinej svět než v Brně.“

Pod nátlakem kamarádky jsem se přihlásil do soutěže, kde výhrou bylo tří nebo šesti měsíční školné na škole v Austrálii. Vyplňoval jsem kolonky ve formuláři – jméno, email, mobil… Jedna z otázek byla, které město v Austrálii si zvolím. Bez sebemenšího váhání jsem si vybral Sydney. Vlastně ani nevím proč, ale teď zpětně si říkám, že to byla dobrá volba!

Tři měsíce studia v Sydney

Když mi o pár dní později zazvonil mobil, ozvala se slečna z agentury se slovy, že pro mě má parádní zprávu – vyhrál jsem tři měsíce studia v Sydney!

Domlouváme osobní schůzku, dostávám informace, dodávám potřebné dokumenty, odlítám… – Řekl bych, že až takhle rychle se to celé stalo.

Přístup AustraliaOnline byl pohodovej, vědí, co je potřeba, a je vidět, že to rozhodně nedělají prvně. Zajistí vlastně všechno za tebe – víza, převod peněz, seženou i letenky. Je to takovej „all inclusive“.

V Sydney mají pobočku, kde ti řeknou všechny tipy a možnosti – od ubytování přes SIMku až po hospodu, „kam zajít na český pivo“ ☺. Samozřejmě ti v první řadě poskytnou informace ohledně školy, pojištění a daňového čísla.

Malé srovnání

Lidi v Austrálii jsou vážně jiní než tady a tím nechci říct, že lepší, nebo horší – prostě jinak myslí (samozřejmě nějaká výjimka potvrzuje pravidlo).

Například v Brně i v Praze se mi párkrát stalo, že člověk ve frontě za mnou mi tak, či onak řekl/naznačil něco ve smyslu „zdržuješ“.

Když mi v Sydney u automatu na kávu začala jedna zákaznice vysvětlovat, jak to funguje, myslel jsem, že spěchá, a řekl jsem jí, ať mě klidně předběhne a udělá si svou kávu, protože já jsem si nutně potřeboval přečíst spousty zbytečných informací na automatu. Ta dáma mě však vyvedla z omylu se slovy, že ona své kafe už má, že jen vidí, že to bude jedna z mých prvních káv na tom místě, proto mi ráda pomůže se zorientovat ☺

Další plány

A protože mám rád cestování, poznávání nových míst a ta výhra mi dala ten impuls něco změnit, řekl jsem si, co to zkusit sám, ať vím, jaký to je…

Ze Sydney jsem tedy zažádal o víza do Vietnamu – jedno selfie telefonem, ofocenej pas, vyplněná a zaplacená žádost = hotovo, můžete přiletět. Měsíc jsem tam cestoval a bylo to zase super! – Všem to vřele doporučuju!

A nakonec hurá zpátky.

Kdybys chtěl/a vidět k tomuhle článku i pár fotek, tak mrkni na můj instagramový účet: www.instagram.com/tomas.smu – moje fotky ze života a z cest.

P. S.: Pokud tě zaujala možnost vycestovat do Austrálie a chceš se o tom dozvědět víc, neváhej a kontaktuj naše koordinátory.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Terka o životě na druhé straně Země – v Austrálii

Austrálie mě vždycky lákala a když se mě lidi ptali proč, nevěděla jsem. Věděla jsem jen to, že mě tam… Více

Katka o životě v Austrálii: Lidé tady u protinožců jsou šťastnější

Naše láska k cestování, s manželem Kubou, začala už na vysoké škole, kdy jsme spolu poprvé někam odletěli. Přihlásili jsme… Více

Rodinná škola v srdci Gold Coast

Škola, která ti pomůže se cítit jako doma, přestože se budeš nacházet na druhé straně světa. Představujeme ti Inforum Education,… Více

Uč se angličtinu poblíž australské pláže. Využij zápisné zdarma

Jen si to představ. Učíš se angličtinu v mezinárodním prostředí na těch nejkrásnějších místech, na druhém konci světa, v Austrálii…. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz