(Po-Pá: 9-15)

Jaké to asi je, stát se plavčíkem „za mořem“, a to přímo ve Spojených státech? Náš klient Jiří se tam na léto vydal již dvakrát a v následujícím článku tyto oba své pobyty srovnává. Byl podle něj tedy lepší Houston, nebo Richmond? Nechte se překvapit, a třeba i inspirovat…

Těm, kteří ještě stále váhají, radím: jeďte, nikdy v životě toho nebudete litovat!

Rok 2016 – Houston, Texas

V roce 2016 jsem byl v USA jako plavčík poprvé, a to v Texasu, ve městě Houston. Byl to můj první střet s touhle novou kulturou, ale na doporučení kamaráda jsem jel a doteď toho nelituji, ba naopak! Nová práce, nové prostředí, noví přátelé, plno nových zážitků a zkušeností – tohle vše nabízí práce v Americe.

Motivace k cestě do USA

Jednou z hlavních věcí, než odjedete „za moře“, je určení si jakýchsi priorit a důvodů, proč že se na tuto cestu vůbec vydáváte. U mě to byla v tomto případě vidina zážitků, nových zkušeností a taky mnoha vydělaných peněz – vzhledem k hodnotě amerického dolaru a příběhům kamarádů.

Přeskočím o pár měsíců dále… Všechno vyšlo na výbornou, tedy až na ty peníze – těch jsem měl díky špatnému fungování společnosti, špatnému umístění bazénů a pár dalším nepříznivým okolnostem bohužel pramálo.

I z toho důvodu jsem se nemohl do USA vydat znovu hned v roce 2017, ale až o rok později.

krok_vpred

Rok 2018 – Richmond, Virginia

Od začátku roku 2018 ve mně opět hlodaly myšlenky ohledně cesty do Ameriky. Nejdříve jsem uvažoval, hlavně kvůli nižším počátečním nákladům, že bych si práci našel sám, ale nakonec jsem díky pracovní a časové vytíženosti na poslední chvíli stejně kontaktoval agenturu Czech-us.

Během týdne jsem měl pohovor, podepsanou smlouvu a jisté místo. Vzhledem k tomu, že jsem se přihlásil opravdu až doslova 10 minut po dvanácté, tak už zbývalo pouze jediné možné, kde mě k mému štěstí také vzali.

Richmond, stát Virginie. Doteď jsem o tomhle městě ani nevěděl, že vůbec existuje, to se ale touto chvílí změnilo.

Jiný cíl a překonané očekávání

Po minulých zkušenostech jsem tentokráte přehodnotil cíl své cesty. Nejel jsem do Států proto, abych si vydělal milióny. Vydal jsem se tam proto, abych si užil atmosféru Ameriky, zase po dlouhé době pokecal pořádně anglicky a užil si ten typický americký styl života, který mi v mnoha směrech dost vyhovuje.

Opět přeskočím o pár měsíců dále… Narovinu, tohle léto bylo to nejlepší léto mého života! Vše dopadlo úplně nad očekávání ☺.

Srovnání obou lokací

Když porovnám oba své pobyty v USA, na tom v Richmondu by se nenašla ani jedna věc, která by byla horší než v Houstonu. Sešla se nás super parta lidí, každý týden minimálně jednou jsme se potkávali, každý týden jsme byli v jiném klubu, nebo na jiném místě. Měli jsme k dispozici auto! Sice starší, jednou přes léto se nám dokonce zadřelo, ale jezdilo, a to bylo hlavní.

Zato v Houstonu byl hned vedle jen jeden bar a tím to haslo; s více než 5 dalšími plavčíky jsme se za celé léto neviděli. Auto jsme neměli a díky obrovské rozloze města bylo téměř nemožné jezdit pravidelně někam dále.

Co se týče bazénů v Richmondu, postupně jsme jich vystřídali za léto asi 15, takže se člověk nenudil a každý plavčík si našel ten „svůj“ bazén, kde se mu líbilo nejvíc. V Houstonu jsme měli celé léto na výběr jen dva, nic víc.

Hodin jsem měl taky dvojnásobně než před dvěma lety, takže tentokrát se mi i pokryly vstupní náklady a dojel jsem domů „na nule“, za což jsem taky rád, neboť mě to „nepoložilo“ finančně na další rok.

krok_vpred

Přátelské vztahy

Celé vedení tamní společnosti bylo přátelské. Vzhledem k tomu, že Richmond je relativně malé město, tak se všichni supervizoři mezi sebou znali – cokoliv bylo třeba, tak většinou pomohli, dokonce nám jednou uspořádali i klasickou americkou house párty (opět další nezapomenutelná vzpomínka), vzali nás na každoroční vodní pólo,… Na oplátku jsme je my zvali na naše akce, které jsme pořádali, zkrátka v pohodě vztahy ☺.

Ať se na to dívám, jak chci, tak toto léto dopadlo opravdu na výbornou, ze všech úhlů pohledu. A jsem moc rád za to, že jsem se rozhodl tento rok jet.

Krok vpřed

Nehledě však na to, jak první, či druhé léto proběhlo, tak jsem opravdu vděčný za obě. Každý pobyt někde „venku“, každý pobyt mimo „komfortní zónu“ je krokem vpřed.

Jsem fakt rád, že jsem se kdysi dávno rozhodl do Ameriky jet. Ti, kteří už taky někam vycestovali, mi dají určitě za pravdu. A ti, kteří ještě stále váhají – tak vám radím: jeďte, nikdy v životě toho nebudete litovat ☺!

Obzvlášť, když dnešní doba skýtá tolik možností. Když nepojedete teď, tak kdy?

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz