(Po-Pá: 9-15)

Stačí si rozkliknout webovky  a už to valí super program se super kapelami. Organizátoři hlásí, že za jeden lístek si můžeme vybrat z více než 100 kapel, které se během tří dnů na pódiích vystřídají a to od čtvrtého do šestého července. Státní svátky…takže pracující a brigádníci se nemůžou vymlouvat! Go and rock the floor!

Když už jsem zmínila kapely, musím jich několik vypíchnout. Letos pro mě úplně bomba překvápko je kapela Foster the People. Že nic neříkající jméno? Hm, vyhledej si tune „Pumped up Kicks“, na tomhle se dá ujíždět pořád. Určitě znáš! Kapela dost dlouho nekoncertovala a teď je na Rock for People, jak tohle organizátoři dohodli? No, dobrý dost.

Nevím, jestli taky máš exam’s playlist, každopádně na mém nesmí chybět Evanescence se songem Bring me to Life (to, když fakt už jde do tuhého). A nejen na mém playlistu kapela nebude chybět ani na RfP, rozhodně stojí za to si poslechnout takový pecky naživo!

Před šesti lety zahrála na RfP i skupina Paramore a letos je tu máme zas se songy z nového alba After Laughter! Můžeme se těšit na staronového člena kapely Zaca Farro, který opustil kapelu v roce 2010.

Čtveřici „headliners“ bych doplnila o jihoafrickou rap-rave skupinu Die Antwoord, která vystoupí hned první den (4.7.). V roce 2012 vydali single „I fink u freeky“, myslím, že nikoho z vás tenhle tune nemohl minout. No a jestli jo, tak si ho rozhodně najděte na Youtube. Jedna z nejvíc cáklých kapel, v písních otevřeně zmiňují témata, o kterých „se radši nemluví“. O to víc jsou oblíbení (lístky na jejich koncerty jsou hned většinou hned fuč).

Letos cenu Grammy za rockové album dostala skupina Cage the Elephant. Z tohoto alba „Tell me I am pretty“ si možná vybavíte songy „Trouble“ nebo „Cold, cold, cold“. Přímo píseň „Trouble“ se v Americe vyšplhala na číslo jedna v žebříčku alternativní muziky.  Další tahák, na který se moc těším.

Dále musím zmínit americkou kapelu Mastodon, Britové vyslaly You Me at Six nebo Slaves. Kanadské javorové listy zastupuje především rocková kapela Three Days Grace, kteří se na festival také vrací. A přijedou i borci z Itálie – The bloody beetroots.

Z domácích se můžeme těšit na Debbi,  Lenny, Michala Malátného (tentokrát s Big bandem), Vypsanou fixu, Cocotte Minute,…

Pro kompletní line up, mrkni na stránky festivalu (Rock for People 2017). No, prostě pecka!!

RfP-Areal01-01_www.klapper.cz_

Jako předešlý ročník je i tento od organizátorů slibně vymazlený. Způsob dopravy je prakticky na nás. Tank, horkovzdušný balon, kůň. Každopádně většina z nás bude spoléhat na klasiku ve formě auta, vlaku nebo autobusu. Parkování je zajištěno na velkokapacitním parkovišti, každopádně počítejme s tím, že se možná cesta prodlouží díky omezenému provozu. Pro milovníky vlaku organizátoři zařídili fajnovou slevu 50% na zpáteční jízdné. Takže nalodíme se směr Hradec a pak už jen stačí použít MHD, které nás dopraví přímo na místo. Party může začít.

Michal David by to možná dal nonstop každopádně, já mám plán B ve stanovém městečku. Vybrat můžeme z několika možností od simple – jen vlastní stan a hygienickýho zázemí (logicky nejlevnější) až po rentovaný velký stan pro partu pěti lidí. I karavan se dá!

Mimochodem organizátoři se postarali o bohatý doprovodný program včetně Silent Parties, Street Bands, Message a Graffiti Wall a hlavně pro nás skalní fanoušky autogramiád. Nesmí chybět ani Jack Daniel’s Zone. A to není zdaleka vše!

Na závěr nemůže být nic lepšího než nový spot!!!

 

 

 

 

Kategorie: Magazín

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Studium na Smaragdovém ostrově

Studium ve Velké Británii bylo zásadně ovlivněno Brexitem. Dříve snadno dostupné a výhodné britské vládní půjčky už jsou minulostí a tamní studium se tak bohužel stalo pro většinu studentů téměř nedosažitelné. Naštěstí ale existuje zajímavá alternativa, která nemá tak daleko od Spojeného království. Studium v Irsku. Více

Kam vyrazit, než nám znovu otevřou kulturáky

Jaro začíná pomalu vystrkovat růžky a konečně přichází naděje. Zima už snad definitivně skončila a je načase zase začít žít. A jak jinak začít žít než kulturou? Dneska vám přinášíme tipy na to, co podniknout, když už vás nebaví sedět doma. Více

Studium v Anglii za stávajících podmínek financování je pro letošní maturanty přeci jen dostupné

V listopadu jsme vás informovali o možnosti rychlého předvánoční výletu, abyste v Anglii mohli studovat za stejných podmínek i po skončení přechodného období. Jak se ale ukazuje, naděje svítá i pro letošní maturanty, kteří dobrodružnou výpravu před koncem roku nestihli. Tentokrát už ale opravdu úplně naposledy. Více

Na cestu kolem světa alespoň na filmovém plátně

Taky už se nemůžete dočkat, až si sbalíte krosnu, nasadíte pohorky a vyrazíte někam hodně daleko? Cestování teď musí chybět úplně každému, i těm, co byli v životě nejdál na Mácháči. Nám už se po něm stýská. A tak vás dneska vezmeme na cesty alespoň na filmovém plátně. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz