(Po-Pá: 9-15)

Začaly bychom takovou klasikou. Jak se vám dneska hrálo?

Aleš: Vždycky ten festival, každý, je pro nás taková výzva. Někdy je to úplně bomba. Jako tady ty velký festivaly. Jsme hrozně rádi, že jsme tady, ale nejsme nějaký headlineři, takže je to vždycky takový křest ohněm. Nám se hrálo dobře. Mě to bylo moc příjemný tady dneska. Lidi přišli, sedli si, poslouchali. Je to takový vždycky, jak to pojmou ty lidi. Když chtěj pařit, tak paříme my s nima, když chtěj poslouchat, tak jim hrajeme prostě do ouška.

Jaký máte hudební styl?

Aleš: Ty písničky nemáme takový, řekl bych prvoplánový na to jako Hej ó, krávy jdou a skáčeš. My máme některý víc poslechový, některý jsou zase takový jako muzikančtejší, že hrajeme třeba kytarový sóla. To jsem třeba u nikoho moc neviděl, ono se to moc nenosí.

Jak byste to porovnali s loňským rokem?

Aleš: Jsme tady už potřetí. Minulý rok jsme vystupovali na Jack Daniel´s stagi. To bylo strašný…vedro! 😀 Ale bylo to dobrý. Pátek, ve dvě odpoledne, na tu stage úplně pražilo. To byly kolapsový stavy. Ale byl to pěkný koncert. Tři roky zpátky jsme hráli někde před branami. A to bylo taky dobrý. Jsme rádi, že jsme tady. Člověk slyší spoustu dobrých kapel tady na festivalu, takže my si to vždycky užijeme.

Jak jste se sem vlastně dostali?

Aleš: Vždycky jsme vyhráli nějakou soutěž. Já už jsem řekl, že nesoutěžím a oni na mě udělali podraz. Kluci řekli: ,,Hrajeme v nějakým Music city. Je to taková pěkná akce.“ Tak jsem tam přišel. A pak jsem se dozvěděl minutu před koncertem, že to je soutěž. Že zase soutěžíme. Kdyby mi to řekli na začátku, tak já tam nejdu. Já už jsem vysoutěženej. Postoupili jsme a vlastně díky tomu jsme tady.

A kolik těch soutěží jste prošli?

Aleš: Těch soutěží bylo hodně. Proto já už jsem řekl, že už né klucí. Potom, co jsme vydali jakoby naší první desku, tak to už je taková známka toho, že už bychom neměli soutěžit, že to necháme kapelám, který začínají, a neměli bychom se do toho hrnout.

DSCN1947

Jste spolu od roku 2012, takže jste se na takhle velký festival dostali hned, co jste se dali dohromady?

Aleš: V podstatě ano. Ona v tý kapele, vždycky když je termín, tak se ty věci dějí. Když termín není, tak je pohoda, nic se neděje. My jsme začali tak nějak soutěžit, abychom něco dělali, tak jsme se dokopali. A hnedka se to jako kdyby povedlo.

A v porovnání s jinými festivaly, jaký je pro vás Rock for People?

Aleš: Je to jiný. Když vezmu tento rok. Už pár festivalů a venkovních akcí jsme odehráli. To publikum je pokaždý úplně jiný. To vždycky záleží, před kým hraješ, po kom hraješ a kdo je tam headliner. Protože třeba na lightshow byli headlineři PSH. Tam lidi přišli vyloženě na PSH a ten náš styl je úplně nebere. Podle toho taky vybíráme i kapelu, když chceme jet na jaře nebo na podzim na turné. Ono je to s tím spojený.

A co vám víc imponuje? Velké nebo malé akce?

Aleš: Já třeba mám radši ty menší festivaly, kde se s těmi lidmi potom potkám. Tady na nás byli lidi, ale už se s nima tady prostě nepotkám. Ale úplně nejradši mám kluby, kdy to jde z očí do očí, pak se dá ten koncert jakoby víc tvarovat.

Máte nějaké historky ze studentských let z ježdění na festivaly?

Aleš: Studenta beru jakože dělá vysokou školu. Tu u nás má vlastně jen jeden člen, náš basák Kuba. Ten si myslím má hodně zážitků. On je takovej zážitkář. My jsme to jakoby vzdali ty studia a upřednostnili jsme muziku, takže nejsme moc studentská kapela. Ale studiu fandíme!

DSCN1955

Vy jste vlastně obměnili kapelu a opustil vás váš zpěvák Jakub?

Aleš: Vy jste obměnili, je takový, zvolit ten správný termín je těžký. Je to jako když vztah dvou lidí buďto funguje nebo ne. Je hrozně těžký o tom mluvit a vysvětlovat to lidem, aby to pochopili, ono se to nedá.

Nás by spíš zajímalo, jak se vám hraje v novým složení?

Aleš: Já ti to řeknu takhle. Přemýšleli jsme, že bysme to někým nahradili. Úplně to nevyšlo, potřebovali jsme už pak hrát, takže na mě jako kdyby spadlo to,,hovno´´. Já jsem se s tím musel nějak vypořádat. A pořád se s tím jakoby vypořádávám. To je taková moje věc. Ale jestli je to příjemný nebo nepříjemný. Jezdím pořád rád na koncerty. Kluci se usmívají. Sedneme do dodávky a je sranda, takže si myslím, že je to prostě super. Máme spoustu plánů do budoucna. Nechci hodnotit, jestli je to lepší, horší, jestli je to fajn, ale kluci prostě jezdí rádi na koncerty a to třeba je pro mě hrozně důležitý.

Co plánujete ještě na léto?

Aleš: Festivalů je tam dost. Od Sázava festu po… Já jsem na tohle hrozně špatnej. Já si vezmu telefon a vždycky se podívám, co je příští týden a podle toho nějak naplánuju ten zbytek. Takže vím, že dneska jedeme do studia, ještě doděláváme jednu písničku, potom se vracíme sem na Rock for People a v sobotu hrajeme dva koncerty. V neděli se většinou rozpadám a v pondělí se zase podívám do toho telefonu, co je v pátek a v sobotu. Ale hrajeme každý víkend, takže toho bude hodně.

Tak to máte pěkně nabitý…

Aleš: Je to pěkně nabitý a je to pěkný. Jsme rádi, že si nás ty pořadatelé zvou.

Fanoušci skáčou vždycky nadšeně před podiem?

Aleš: Fanoušci nebo fanynky?

Fanynky…

Aleš: Tady vidíš. Tyhle čekají, až doděláme rozhovor, sice neskáčou, ale jsou rády a mají trpělivost.

Což je vždycky strašně hezký. Máme kolem sebe takových pár skalních lidí, se kterýma se potkáváme

na koncertech, a jsou to prostě hrozně fajn lidi. Fanynky my máme rádi, ale i fanoušky. Skáčou, píšou

nám a to jsme rádi. Funguje ta komunikace. Snažíme se, aby to bylo co nejlepší. Někdy je to těžký

zvládnout, aby tamta byla spokojená, ale i ta. Snažíme se to nějak rozdělit.

A co nějaký šílený fanoušci?

Aleš: Myslíš nějaký stalkery? Tak každý tu máme nějaký 😀 😀 Já nevím o žádným problému, že by tam

bylo něco nepříjemnýho. Člověk zažil i ty škaredý věci. Jako třeba potom, co jsme trošku tu sestavu

jakoby obměnili, ale to k tomu prostě patří.

Chystáte nějaké nové album?

Aleš:My jsme se dneska trošku pohádali v dodávce. Ale my se takhle jako rádi hádáme. Protože

chystáme. Každá kapela má nějaký problémy s písničkama. My máme ten problém, že jich máme

prostě hrozně moc a nestíháme točit ty desky. My nejsme taková klasická studiová kapela, která se

zavře a tvoří. My prostě rádi jezdíme ty koncerty a většinou tam nemáme zbytek času na přípravu

těch nových věcí. Ale i přesto jsme si řekli, že v srpnu se zavřeme do studia a budeme točit jakoby

nějaký album, jestli to bude album nebo jestli to bude EP, co z toho vyleze, to se uvidí. Písniček máme

na výběr asi 25, který lidi v podstatě neznají. Možná znají tak čtyři písničky, který hrajeme a nejsou na

tý starý desce. Chtěli bychom, byli bychom rádi, kdyby v listopadu vyšel nějaký náš počin. Teď se

můžou fanoušci nebo lidi, které by to zajímalo, těšit, protože připravujeme úplně novou písničku a

bude i s videoklipem.

Kategorie: Magazín

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Studium na Smaragdovém ostrově

Studium ve Velké Británii bylo zásadně ovlivněno Brexitem. Dříve snadno dostupné a výhodné britské vládní půjčky už jsou minulostí a tamní studium se tak bohužel stalo pro většinu studentů téměř nedosažitelné. Naštěstí ale existuje zajímavá alternativa, která nemá tak daleko od Spojeného království. Studium v Irsku. Více

Kam vyrazit, než nám znovu otevřou kulturáky

Jaro začíná pomalu vystrkovat růžky a konečně přichází naděje. Zima už snad definitivně skončila a je načase zase začít žít. A jak jinak začít žít než kulturou? Dneska vám přinášíme tipy na to, co podniknout, když už vás nebaví sedět doma. Více

Studium v Anglii za stávajících podmínek financování je pro letošní maturanty přeci jen dostupné

V listopadu jsme vás informovali o možnosti rychlého předvánoční výletu, abyste v Anglii mohli studovat za stejných podmínek i po skončení přechodného období. Jak se ale ukazuje, naděje svítá i pro letošní maturanty, kteří dobrodružnou výpravu před koncem roku nestihli. Tentokrát už ale opravdu úplně naposledy. Více

Na cestu kolem světa alespoň na filmovém plátně

Taky už se nemůžete dočkat, až si sbalíte krosnu, nasadíte pohorky a vyrazíte někam hodně daleko? Cestování teď musí chybět úplně každému, i těm, co byli v životě nejdál na Mácháči. Nám už se po něm stýská. A tak vás dneska vezmeme na cesty alespoň na filmovém plátně. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz