(Po-Pá: 9-15)

V létě 2012 jsem se poprvé účastnila programu Work and Travel. Pracovala jsem s kamarádkou ve Wisconsinu a tak bylo cestování po východním pobřeží logickým krokem. Ani jedna z nás neumí dobře řídit a navíc jsme k sobě nechtěly hledat další studenty, kteří by s námi cestovali a snížili náklady na půjčení auta. Rozhodly jsme se tedy cestovat samy dvě a to autobusem a vlakem. Na východním pobřeží je hustá síť veřejné dopravy, tudíž nebyl problém se mezi jednotlivými místy přemísťovat. Navštívily jsme Niagara Falls, New York, Washington DC a Chicago. Kromě cesty mezi NY a Washingtonem DC jsme cestovaly vždy vlakem. Na větší vzdálenosti je lepší, pohodlnější a i bezpečnější. Vlakem nejezdí jen chudší vrstvy (různé etnické skupiny), ale i bílí Američané ze střední vrstvy. Jízdenky doporučuji rezervovat dopředu přes webové stránky drah www.amtrak.com/ a autobusů www.greyhound.com.

Martina a krásný výhled na New York

New York je úžasné město, které oceníte asi nejvíce ze všech díky mrakodrapům, Times Square, Soše Svobody a památníku na místě „dvojčat“. Rozhodně si zajděte na Empire State Building a nechte se vyvést do 82. patra. Budete mít nezapomenutelný výhled na celý NY.  Pokud chcete navštívit více památek, museí a atrakcí, doporučuji koupit si New York pas (http://www.newyorkpass.com/En/). Washington DC nás nezaujal, protože kopíruje architekturu evropských historických měst a nachází se zde jen památníky a vládní budovy. Naproti tomu Chicago je energické město s novodobou architekturou, krásným centrem a suprově se zde nakupuje oblečení :).

Martina na Times Square

V Niagara Falls jsme bydlely v hotelu Super 8 (5706 Ferry St Qew To Hwy 420), který se nachází asi 10 minut chůze od vodopádů. Z nádraží jsme jely taxíkem jen za 14$. Dejte si pozor, ať si nerezervujete hotel na území Kanady, přes Niagara Falls totiž prochází hranice. (To se povedlo mně a měla jsem velké štěstí, že mi vrátili peníze.) Pokud se budete chtít na vodopády podívat z kanadské strany, pořiďte si turistická víza do Kanady, jinak se může stát, že budete mít problémy při vstupu zpět do USA. Je ale pravda, že z kanadské strany je na ně hezčí pohled.

V New Yorku jsme bydlely v nově opraveném, velmi bezpečném a čistém hostelu pro studenty v Q4 Hotel (2909 Queens Plaza North), který se nacházel u zastávky metra, které bylo cca 20 minut jízdy od Manhattanu. Pokoje byly zvlášť pro holky a kluky po 6 – 8 lidech. Cena byla kolem 33$ za noc.

Ve Washington DC jsme se ubytovaly ve Washington International Student Center (2451 18th Street NW). Pokoj pro dva stál 80$ za noc. Ubytování bylo dost skromné a nábytek starý, ale na poměry tohoto města bylo nejlevnější, co jsme našly, a hlavně v centru města. Pěšky jsme se dostaly k Bílému domu, Lincolnovu památníku, vojenskému hřbitovu i Pentagonu.

Chicago představovalo konečnou pro naše cestování, a tak jsme ho využily především k procházkám kolem pobřeží a nakupování. Bydlely jsme v Chicago Parthenon Hostel (310 S Halsted St), který má úžasnou polohu. Nachází se kousek od nádraží Greyhound, zastávky linky metra jedoucího na letiště a také v centru Chicaga, všude jsme tedy chodily pěšky. Pokoje byly opět oddělené pro kluky a holky po cca 6 lidech za 35$/noc.

Celkově nás 2 týdny cestování (jízdenky, ubytování, vstupy) stály cca 15 000 Kč, což je krásná cena.

Pokud se někde ztratíte, nebo se nemůžete zorientovat, nebojte se hned někoho zeptat na cestu. Američani jsou milí, pohodoví lidé a rádi vám pomohou. Amerika a Američané jsou prostě úžasní, ale jestli vám mohu něco doporučit, vyhýbejte se okrajovým čtvrtím velkoměst. Pohybujte se pouze v centrech a na turisticky hojně navštěvovaných místech. I sami Američané se bojí chodit do okrajových čtvrtí, protože v některých čtvrtích vládnou nebezpečné gangy. Po prvním létě v USA jsem si uvědomila, že americké filmy opravdu ukazují reálný svět USA. My, Evropani, si toto nebezpečí zbraní zprvu nedokážeme uvědomit, protože ho neznáme, ale rozhodně ho nesmíme podceňovat. Kromě několika negativ je ale USA krásná, pozitivní a přívětivá země, do které se vždy ráda vracím.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz