(Po-Pá: 9-15)

Využili jste také skvělou příležitost a odjeli pracovně za výdělkem do USA? Nezapomeňte tedy na podání daňového přiznání z tamních příjmů! A pokud si na to netroufáte sami, máte možnost využít služeb jedné z našich dceřiných společností, známé také jako Protax Refund, která vám s tím ráda pomůže.

dane

Proč si přiznání v USA podat?

Dle legislativních požadavků máte povinnost podat daňové přiznání v USA. Navíc jste povinni prokázat, že jste podali daňové přiznání vízovému sponzorovi. Výzvu může učinit i zpětně!
Doporučujeme tedy podat daňové přiznání v USA všem. Ti, co odváděli daně, zažádají díky tomu o daňovou refundaci.
Refundaci můžete obdržet dvěma způsoby – na bankovní účet v USA (varianta FAST), nebo šekem na udanou adresu (varianta SECURED).
Stále lze vyřešit přiznání i za roky 2017, 2016, 2015!

Co pro to budu potřebovat?

K podání daňového přiznání budete potřebovat W-2 formulář, který je klíčový. Zaměstnavatel je povinen Vám ho zaslat (poštou, či emailem) začátkem roku, nejlépe do konce února 2019. Pokud Vám dá zaměstnavatel na výběr, jestli chcete poslat W2 emailem, nebo poštou, zvolte email – pro podání přiznání stačí kopie.

Pro jistotu si uchovejte kopii posledního šeku ze zaměstnání, může sloužit jako alternativa W2 formuláře, pokud Vám ho z nějakého důvodu zaměstnavatel nedodá (poslední šek není podmínkou pro podání přiznání, ale je dobré ho k dokumentům přiložit).

Tyto dokumenty budete potřebovat od všech Vašich zaměstnavatelů v USA!

Dále si připravte kopii SSN card. V krajním případě je možné podat přiznání pouze na základě přiděleného čísla, ale vždy je lepší mít přímo kartičku SSN.

Pokud Váš zaměstnavatel strhával ze mzdy Social a Medicare tax, potřebujete i kopie J-1 VISA a DS 2019.

Pakliže chcete podat přiznání přes naši společnost, je třeba s námi mít podepsanou příkazní smlouvu. Smlouvu Vám zašleme na vyžádání a podepsat ji můžete i bezprostředně před přípravou přiznání. Smlouvu je možné podepsat elektronicky přes DocuSign. Pakliže jste smlouvu již podepsali (např. před odletem do USA), není potřeba ji znovu řešit.

dane_money

Jaký je postup?

Po obdržení W2 formuláře se zaregistrujte na našich webových stránkách www.protaxrefund.com, kde následně zadáte žádost ke zpracování amerického daňového přiznání za rok 2018. Nahrajete výše uvedené dokumenty a doplníte další potřebné informace. Do žádosti uveďte všechny Vaše zaměstnavatele. Následně pro Vás formuláře připravíme. O všech dalších krocích budete informováni emailem.

Důležité termíny

Daňové přiznání je potřeba podat do 15. 4. 2019. V případě klientů, kteří budou na dani doplácet (např. stát Wisconsin), je toto datum i krajním termínem pro zaplacení doplatku.

Registraci tedy doporučujeme podat do konce března 2019, abychom vše stihli připravit, zkompletovat a odeslat na úřad.

Pokud podáte přiznání do termínu 15. 4. 2019, vyhnete se případnému prodloužení procesu vrácení daní ze strany úřadů v USA, které nejsme schopni ovlivnit. Za rychlost zpracování ze strany amerických úřadů neodpovídáme.

V krajním případě můžete přiznání podat i po 15. 4. 2019.

Navštivte náš web www.protaxrefund.com. V případě dotazů jsme Vám k dispozici na info@protaxrefund.com.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz