(Po-Pá: 9-15)

Pobyt Danči v Londýně se pomalu chýlí ke konci. Zajímá vás, jak se jí líbí v nové práci a jaký byl její výlet s přáteli na proslulé Bílé útesy doverské? Co nejvíc jí bude na Anglii chybět a co dalšího má v plánu podniknout?

Zdravím vás opět z Londýna s novými zážitky…

Další dva týdny mi proklouzly mezi prsty, aniž bych to postřehla. Převážně tedy obsahovaly práci a spánek.

danca_4

Blížící se loučení

Můj předešlý článek se zmiňoval o začátku v novém zaměstnání v Caffé Concerto. Právě teď, když píšu tyto řádky, tady sedím a přemýšlím, jak shrnout své dojmy.

Mám sice dnes „day off“, který jsem si vyprosila, abych mohla být na naší poslední rozlučkové grilovačce s mým sharehousem, ale stejně jsem se musela v Concertu zastavit a posedět tu, neboť se zde cítím komfortně a mí kolegové mi budou scházet.

Zbývají totiž už jen poslední tři dny práce a jde na mě lehce smutek. Cítím se tady rodinně, kolegové jsou crazy a mají mě rádi…

V Londýně jsem získala spoustu nových úhlů pohledu a jsem vděčná za každý den zde, neboť mám pocit, že jsem se rozmluvila a dokážu nyní lépe konverzovat v angličtině ☺.

Trip na White Cliffs of Dover

Mezi směnami je samozřejmě potřeba si odfrknout a já si naplánovala s přáteli již zmiňovaný trip na White Cliffs of Dover, který byl úchvatný. Mohla jsem si tak ze svého „bucket listu“ odškrtnout další splněný „dream“, a to podívat se k moři ☺. Poprvé jsem se koupala v krásné slané vodě a navíc si užila úžasný, klidný den s přáteli.

Cesta autobusem nás nevyšla moc draho – pouhých 15£ za zpáteční jízdenku. Jízda trvala sice dlouho, ale s přáteli jsme se snažili to zaspat.

Koupání v moři byl pro mne nezapomenutelný zážitek! I když bylo počasí ten den velmi proměnlivé, nás to nezdolalo a běželi jsme s nadšením i v dešti do vody ☺. (Možná proto jsem teď nemocná.)

Za celý můj život se mi nenaskytlo vidět krásnější pohled než tyto bílé masivní skály, oseté svěží zelení s pasoucími se poníky a omývané krásně nebesky modrým mořem. Šum oceánu pro mě byl jako hudba ohlušující veškeré starosti…

Po návratu jsme inspirovali i mé další přátele, kteří se na toto nádherné místo o pár dní později taktéž vydali.

Plánovaná cesta do Skotska

Na Anglii jsem si již opravdu navykla a nějak se mi odsud úplně nechce. Bude mi chybět tempo Londýna a noví lidé v mém životě, které jsem zde poznala. Učím se den ode dne lépe jazyk a vše už je tak nějak v běhu, i když převážně každý den jen pracuji…

Velkou novinkou pro vás asi bude moje plánovaná cesta do Skotska s mými čtyřmi přáteli, na kterou vyrazíme 29. srpna. Jedná se o dvoutýdenní „road trip“ podél celého severu. Proto můj další článek bude s pozdravy ze Skotska „and hopefully with adventure experiences“ ☺.

Do Edinburghu se dopravíme letecky a následující den si zde vyzvedneme pronajaté auto. S tím jsme tedy měli docela problémy, neboť hranice na pronájem je věk 25 let a ještě je nutnost mít kreditní kartu.

Doufám, že se vše povede, tak jak má, a cestu si užijeme plnými doušky.

Držte mi palečky a opatrujte se!

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz