(Po-Pá: 9-15)

Naše klientka Kateřina se rozhodla udělat velký životní krok a odjet do Kanady. Jak sama říká, jedna z nejtěžších věcí pro ni bylo opustit své blízké a zázemí. Je ale prý potřeba nejen snít, a proto by svým článkem chtěla motivovat všechny, kdo se bojí překonat svůj strach z neznáma.

katka_v_kanade

Zpětné ohlédnutí

Když se nyní zpětně ohlédnu, uvědomuji si, že před uskutečněním této velké životní změny jsem byla nespokojená v práci i v osobním životě. Převládaly u mě pocity, že je mé okolí jednotvárné a stereotypní. Cítila jsem v srdci, že potřebuji nový směr. Že chci poznat svět, cestovat, zlepšit si jazyk, být na sebe hrdá!

Přemýšlela jsem, jak na to, až jsem pochopila, že musím překonat svůj největší strach, nebo vlastně víc strachů – z neznáma, z velké dálky, z nových lidí, z mluvení v cizím jazyku…

Nikdo by to do mě předtím asi neřekl, ale já jsem všechny tyto obavy opravdu přemohla ☺.

Spolupráce s Czech-usem

V září 2017 jsem se rozhodla udělat svůj zatím největší životní krok, a to zažádat o pracovní víza do Kanady. Nevěděla jsem, zda je získám, ale ze srdce jsem si to přála a mé přání bylo nakonec vyslyšeno.

Po celou dobu jsem spolupracovala s agenturou Czech-us v Brně. Využila jsem tuto pomoc, protože jsem chtěla mít alespoň nějakou „berličku“. Určitě toho nelituji – jsem v Kanadě třetí měsíc a stále ji mám!

A i tímto Czech-usu opravdu moc děkuji ☺!

Odjížděla jsem se zajištěným pracovním místem a jsem za to ráda. Poznala jsem pak v Kanadě totiž hodně lidí, kteří měli problém sehnat pracovní místo a k tomu ubytování.

katka_v_kanade

Překonání strachu

Jestli jsem se po příletu do Kanady bála? Ano – a je to opravdu přirozené.

Nejprve jsem byla v šoku z angličtiny, z dlouhého cestování, z nového pracovního prostředí, vlastně ze všeho nového… Ale zvyknete si a také vaše okolí vás bude časem přijímat lépe a lépe ☺.

Své strašáky tady odhazuji postupně. Nejvíc „bojuji“ asi s jazykem. Ale už po měsíci pobytu v Kanadě mi zvedlo sebevědomí několik pochval během jednoho týdne od různých lidí, dokonce i od učitelky cizích jazyků. Hlavní je totiž mluvit, mluvit, mluvit! A když tak každý chvilku počká, než pochopí, co chcete říci ☺.

Splněný sen

Můj velký sen byl poznat Kanadu, procestovat ji, odjet do Rocky Mountains a pracovat jako housekeeper. Tato práce sice není lehká, ale na druhou stranu denně zažívám pocit štěstí, že jsem zde.

Je tady nádherná příroda, spoustu možností na sportování a turistiku. Myslím, že za ten rok vše opravdu ani procestovat nestihnu.Těším se na každý den, na každé roční období – co zažiju a uvidím nového.

Přikládám pro vás fotky ze svého pracovního prostředí Pyramid Lake resortu v Jasperu, provincie Alberta.

Vše, co prožívám, nelze vyjádřit článkem, myslím, že je potřeba si to vyzkoušet. Pokud tedy ještě váháte, překonejte své obavy, ať zpětně nelitujete, že jste to neudělali ☺!

katka_v_kanade

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz