(Po-Pá: 9-15)

Taky máte Londýn tradičně spojený s představou deštivého počasí? Danča si tam však užívá sluníčko, a jak slíbila, v tomto článku vám přiblíží nejen svůj den na Pride festivalu, ale i práci u cateringové společnosti a s ní spojenou plavbu na „párty lodi“…

Slunečné dny

Zdravím opět všechny z Londýna, kde očividně nikdy neprší! Přiletěla jsem s očekáváním krutých dešťů a s kufry nacpanými svetry. Chyba! Děláme si tu srandu, že jsme se do Anglie přiletěli opalovat. Za celý měsíc zde totiž sprchlo pouze jednou, a to opravdu malinko.

Parky jsou suché a z toho jsem popravdě lehce zklamaná, protože má představa krásně zelených a zastřižených trávníčků nebyla splněna.

danca_v_londyne

Moje pokroky v angličtině

Situace v Anglii se pro mne začala trošičku hýbat a začínám si to tu opravdu užívat. Stále se ještě u mne drží nejistota z mluvení v anglickém jazyce a pocit, že se moc nezlepšuji. Volný čas ale trávím s novými kamarády, kteří jsou z ciziny, a tím pádem spolu musíme komunikovat anglicky, což je paráda! Já jsem tedy zatím ve fázi spíše poslouchání, nežli povídání, ale to se časem poddá ☺.

Slíbila jsem vám, že se více rozepíšu o svém dni na Pride festivalu a o práci na „párty lodi“. Tak jdeme na to ☺…

Já a Pride festival

Pride festival je festival, na kterém každý může být sám sebou. Pro ty, co ho neznají, je zde malá definice: Jedná se o průvody gay hrdosti, oslavující lesbickou, gay, bisexuální a transgender kulturu. Tyto akce též slouží jako demonstrace za práva neheterosexuálních menšin, jako je například právo na registrované partnerství, stejnopohlavní manželství či ochranu před homofobním násilím.

Je to něco, co velmi podporuji, jelikož každý má svá práva a každý by měl být jako individualita respektován. Proto jsme se na Pride festival s mojí spolubydlící a kamarádkou, která je zde také s Czech-us agenturou, přihlásily jako dobrovolnice.

Ulice byly zaplněny lidmi v kostýmech, transvestity, gayi a všemi různými kulturami. Panovala zde úžasná atmosféra, všichni tančili, společně se fotili, seznamovali a zpívali.

Naší prací bylo v podstatě jen chodit a hlídat, zda není někdo podezřelý, jelikož festival s sebou nese určité riziko. Jedná se o masovou akci, která však nemusí být všemi tolerována, a to kvůli stále přetrvávající nesnášenlivosti ke gay komunitě.

Dále jsme případně měly pomáhat ztraceným dětem a lidem, kteří nevěděli kudy kam.

Naše tričko “Pride steward” nám otevřelo nový rozměr – všichni se k nám chovali velmi přátelsky a měly jsme i výhody, jako třeba nápoj od Starbucks zdarma. O pár dní později nám dokonce přišla pozvánka na after party pro Pride dobrovolníky, které jsme se samozřejmě zúčastnily, a byl to nezapomenutelný večer!

Bohužel jsem zde byla jen pár hodin, protože jsem odpoledne musela jít pracovat na loď.

danca_v_londyne danca_v_londyne

Práce na „párty lodi“

Na lodi jsem pracovala prozatím celkem třikrát a vždy to bylo skvělé! Pohled na noční Londýn z Temže je úplně, úplně jiný! Město celé svítí, loď se lehce houpe na vlnách, lidé se baví a hraje hudba. Při pozorování světélkujícího Londýna mám v sobě jakýsi klid…

A když jsme se ten den plavili okolo London Eye, svítil v barvách Pride jako vše okolo.

Nejlepší plavba pro mne ale zůstává stále ta první. Byl to pro mne obrovský zážitek, na který budu s úsměvem vzpomínat.

Zaměstnání u cateringové společnosti

V kostce vám ještě shrnu něco ke své práci, to abyste měli přehled ☺.

Nechala jsem se zaměstnat u cateringové společnosti Capital People, tudíž nepracuji na stálých místech.

Můj šéf Douglas je moc fajn a mluví na mě pomalu, abych vše pochopila. Vždy mi pošle SMS s bookingem na práci a já se tam jen dopravím.

Většinou je to obsluha na večírcích, konferencích, banketech a různých společenských akcích. Mohu si tak vyzkoušet všechny možné druhy servisu. Navíc se musím seznamovat s novými kolegy, což mě nutí mluvit anglicky ☺.

Pouze jednou jsem vzala práci na úklid v posilovně a přiznávám, že po čtyřech hodinách neustálého úklidu a s vidinou dalších čtyř hodin před sebou jsem myslela, že s brekem uteču. Naštěstí tam byla jedna moc milá zaměstnankyně, která mi velmi pomáhala, a tak jsem vše zvládla a stihla.

Tento týden mám celý volný, jelikož tato společnost se hodně rozrostla a stěhuje své sídlo a část prý i rozprodá. Pro nás tedy teď nemají moc rezervací.

Rozhodla jsem se proto nechat se zaměstnat ještě u jedné cateringové společnosti, kde je i vyšší plat. Ráda bych tyto společnosti střídala, abych něco našetřila. Výdaje jsou tu dost vysoké.

Druhá společnost požaduje i reference od předchozích zaměstnavatelů, a tak zatím čekám.

Můj volný čas

Spoustu volného času tu trávím buď s lidmi na sharehouse, nebo s kamarády, co už mám z práce. U té první cateringové společnosti se mnou totiž pracuje spoustu Čechů a Slováků, kteří jsou moc fajn. V Londýně se opravdu nemusíte bát, že byste tu někdy zůstali sami ☺.

Každý týden společně vyrážíme zažít noční život ve městě a musím říci, že jsem nečekala, že tu budeme mít tolik prostoru pro zábavu.

Vždy ale máte takový den, „jakou nohou vstanete“, zkrátka jaký si ho uděláte ;)…

danca_v_londyne

Je opravdu těžké shrnout dva týdny života jen do krátkého článku, stále by bylo o čem psát. Nejlepší je zažít toto vše na vlastní kůži, a proto se neváhejte za rok přihlásit! Není se čeho bát ☺.


Mějte se krásně, žijte naplno a cestujte!

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz