(Po-Pá: 9-15)

Jmenuji se Gabriela a chci se s vámi podělit o můj příběh, jak jsem se vlastně náhodou stala Londýňankou. Do Londýna jsem přicestovala v roce 2001 s úmyslem tu zůstat jen na týden, protože jsem se právě vracela z dvouleté cesty po světě.

gabriela_v_londyne

Londýn měl být jen takovou poslední zastávkou před návratem domů do Čech. Měla jsem zde pár známých, a tak jsem vlastně přijela jen na návštěvu. Prvních pár dní jsem si prošla památky a parky a popravdě mě Londýn dost učaroval. Je tu neustále živo, divadla, kina, parky a spousta kulturních akci. Já jsem filmový fanatik a Londýn je Mecca filmu. Často se v ulicích náhodně potkáte s nějakou známou filmovou hvězdičkou či režisérem.

Bylo rozhodnuto, Londýn byl v květnovém rozkvětu a já také. Rozhodla jsem se, že tady zkusím štěstí a zůstanu alespoň na léto.

Uběhlo 16 let a já jsem stále v Londýně. Za těch 16 let jsem si vyzkoušela spoustu různých pracovních pozic od hospodyně, chůvy, recepční až po manažerky kina. Dokonce jsem si i pořídila Security License a pracovala jsem jako ochranka na Olympijských hrách 2012!





Londýn je město neuvěřitelných možností!

gabriela_v_londyne gabriela_v_londyne

V roce 2014 jsem se náhodou potkala s Přemkem, majitelem firmy Czech-us a po krátké schůzce nám bylo jasné, že bychom mohli spolupracovat. Přemek mi nabídl pozici Recruitment manager pro program Práce v zahraničí, který měl v úmyslu otevřít právě v Londýně.

Mým úkolem zde v Londýně je se starat o klienty, kteří přijíždějí za novými zkušenostmi a kteří si chtějí vyzkoušet, jaké to je, pracovat v zahraničí. Hlavní náplní mé každodenní agendy je komunikace a vyhledávání pracovních příležitostí pro naše klienty mnohem déle. Každý den navštěvuji nové a nové zaměstnavatele a navazuji s nimi spolupráci.

Další důležitou součástí je moje role koordinátorky pro naše klienty. Potkávám se s našimi klienty v den jejich příjezdu a pomáhám jim se všemi důležitými kroky vedoucími k jejich úspěšného zařazení do života zde v Londýně. Od ubytování a zařízení pojištění, anglického telefonního čísla až po zasílání nabídek na pracovní pohovory.

Klienti se na mne mohou obrátit s jakýmkoliv dotazem či prosbou v průběhu jejich pobytu. Před odjezdem se pak se mnou klienti většinou spojí, přijdou se rozloučit a často také poradit, jak je to s podáním výpovědi jak v zaměstnání, tak v ubytování.

Moje role koordinátorky programu mne velmi baví, protože každý den je trošku jiný a hlavně proto, že je to moc fajn pocit být nápomocná lidem v jejich začátcích ve světě a být jim oporou po celou dobu jejich pobytu. Náš program běží celoročně, a tak se těším na nové příjezdy českých, slovenských a nyní i dalších zahraničních klientů třeba z Německa, kteří přijedou na zkušenou do Londýna.

Gabriela Reim
Recruitment manager

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz