(Po-Pá: 9-15)

Jazykové kurzy nejsou jen o nových slovíčkách a gramatice, jedná se o pobyt, který tě posune vědomostně i osobnostně. Je to ten nejlepší způsob, jak se naučit cizí jazyk a zároveň cestovat a poznat odlišnou kulturu. Své o tom ví i Natálie, která vyrazila do anglického Brightonu. Začti se do jejích slov a nech se inspirovat.

Začalo to asi takhle

Po domluvení všech nezbytností s koordinátory programu, přibližně dva týdny před odjezdem, jsem vyplnila online test, díky kterému jsem byla zařazena do skupiny podle své úrovně angličtiny.

Co se cesty týče, poprvé jsem cestovala a letěla letadlem sama, a tak jsem se toho trochu bála, ale bylo to naprosto zbytečné. Samotný let i příjezd k mojí britské rodině jsem zvládla jako profík.

U rodiny jsem se hned cítila jako doma, byli velmi laskavý, přátelští a do teď jsem s nimi v kontaktu.

jazykový kurz v Anglii

Nový život v Anglii

Nejlepší vzpomínkou jsou pro mě společné večeře s britskou rodinou.

V domě jsem bydlela se dvěma dalšími studenty ze stejné školy a tak mi ráno ukázali cestu do školy autobusem a pomohli mi lépe se zorientovat ve městě. Později se z nás stali velcí kamarádi a trávili jsme spolu čas i po škole, hraním her a vyprávěním příběhů.

jazykový kurz v Anglii

Snídaně jsme měli u rodiny formou bufetu, kdy jsme si každý mohli připravit to, na co jsme zrovna v ten den měli chuť. Na svačinu jsme si brali ovoce a večeři jsme měli společnou i s mými spolubydlícími. Večeře byli pro mě jednou z nejlepších vzpomínek, protože jsme vedli s britskou rodinou vtipné rozhovory o našich zážitcích z daného dne a oni nám zase vykládali zábavné příhody z jejich života. Vždy jsme se s nimi nasmáli.

První den školy byl úplně v pohodě, seznámila jsem se se svou třídou, paní učitelkou a prostředím školy. Hodiny se skládali z velké části z mluvení a rozhovorů, ale také z cvičení na slovíčka a gramatiku. Škola nabízela mnoho aktivit jako například bowling, kino, nebo víkendový výlet do Oxfordu a mnoho dalších.

jazykový kurz v Anglii

Ve třídě i škole jsem si našla mnoho kamarádů se kterými jsem trávila volný čas o přestávkách i po škole a s většinou jsem pořád v kontaktu přes sociální sítě.

Nezapomenutelný zážitek

Musím přiznat, že se mi po těch dvou úžasných a programem nabitých týdnech z Brightonu vůbec nechtělo odjet a klidně bych tam další měsíc zůstala. Toto město mi svou atmosférou přirostlo k srdci a těším se, až se tam vrátím znova.

Kdybych měla možnost jet znovu, neváhám ani sekundu a určitě si pobyt prodloužím.

jazykový kurz v Anglii

Co se jazyka týče, zaznamenala jsem určitě zlepšení v mluveném projevu i před větší skupinou lidí a také jsem si s sebou dovezla velkou zásobu nových slovíček a slovních spojení.

Určitě bych jazykový pobyt doporučila všem, kteří se nebojí zkusit nový styl výuky, posunout svoji úroveň angličtiny a také se více osamostatnit.

Natálie

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jazykový kurz v Kanadě očima Nikoly: Skvělá zkušenost plná nezapomenutelných zážitků

Nikola přemýšlela již dlouho o tom, že by vyjela na nějaký jazykový kurz do zahraničí. Nakonec se odhodlala a vybrala… Více

Jazyková škola Malvern House v Londýně – top volba pro zlepšení angličtiny!

Je Tvým cílem procvičit si a zdokonalit angličtinu, a to za hranicemi České republiky? Ideálním místem, kde toho můžeš dosáhnout,… Více

Jazykový kurz angličtiny v Kanadě aneb Odvaha ke změně

Sanny je v současné době studentkou třetího ročníku na gymnáziu. Když jí v roce 2018 bylo 16 let, rozhodla se… Více

Akční jazykové kurzy v zahraničí na léto 2016

Na léto 2016 pro Vás máme připraveny speciální nabídky jazykových kurzů v nejpopulárnějších destinacích. Velká Británie Kanada Irsko Malta Austrálie… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz