(Po-Pá: 9-15)

Představ si, že ti někdo dá 700 Kč – jen tak. Fakt se to může stát! Třeba Komerčka má do konce října akci, kdy při založení účtu dostáváš bonus 350 Kč a při prokázání se platným průkazem ISIC dokonce 700 Kč. Můžeš vyrazit s kamarády do kina nebo si dát něco dobrého. Anebo je investovat do sebe. Možná se budeš divit, co všechno se za 700 Kč dá naučit.

V posledních letech se roztrhnul pytel se vzdělávacími platformami a letošní pandemie COVID-19 tento trend ještě zrychlila. Ať už se chceš naučit programovat, upravovat fotky ve Photoshopu, lítat s dronem nebo třeba procvičit jazyky, to všechno je na dosah ruky za pár korun. Ano, na
Youtube existují stovky a tisíce různých tutoriálů zdarma, které tě můžou naučit to podobné, ale jejich kvalita je často pochybná.

Na druhou stranu kvalitní vzdělávací portály si za kurzy sice nechají zaplatit, nicméně díky tomu si mohou dovolit velice dobré lektory, kteří jsou často i špičkou ve svém oboru. Někde je dokonce možné se přihlásit na digitalizované kurzy z těch nejlepších univerzit – je libo Robotiku z MIT nebo Psychologii z Harvardu? Není problém!

Nyní ti představíme ty nejlepší platformy, jejich silné i slabé stránky, a co všechno se na nich dá naučit za 700 Kč. Všechny jsme si sami vyzkoušeli, takže za následující informace ručíme!

SKILLSHARE

Skillshare je mezinárodní platforma zaměřená na kreativní kurzy – tedy především v oblasti malby, digitální tvorby, kreativního psaní, fotografie, videa a mnoha dalších. Najdeš zde ale i kurzy zaměřené na osobní rozvoj, business a spoustu dalšího. Kurzy jsou koncipované hodně prakticky a tomu odpovídá i jejich délka – mezi 30 minutami a 2 hodinami. V nabídce je několik kurzů zcela zdarma, ostatní jsou přístupné pouze pro členy. Členství stojí 19 USD měsíčně (cca 420 Kč / měsíc v době psaní článku) a první dva měsíce jsou navíc zdarma. Pro členy neplatí žádné limity, takže je jenom na tobě, kolik kurzů zvládneš!

UDEMY

Udemy nabízí kurzy s hlubším záběrem a daleko větším množstvím obsahu. Jejich specialitou jsou kurzy s technickým zaměřením a tomu odpovídá i jejich délka. Některé kurzy nabízí i přes 40 hodin obsahu. Teorie spojená s praktickými úkoly ti pomůže zvládnout snad každý programovací jazyk, proniknout do tajů všeho možného od pěstování zeleniny po umělou inteligenci, nebo ti jenom pomůže fotit lepší fotky.

Kurzy se platí jednotlivě a většina se dá pořídit za 10 USD v rámci sezónních akcí (něco málo přes 200 Kč / kurz v době psaní článku). Většina kurzů má navíc třicetidenní lhůtu pro vrácení peněz, pokud by se ti obsah nelíbil.

COURSERA

Coursera se specializuje na kurzy vytvořené univerzitami a firmami z celého světa. K dispozici jsou jak jednotlivé kurzy (ekvivalent jednoho předmětu) z univerzit jako je například Stanford, Yale a další; či dokonce celé online studijní programy zakončené diplomem. Další možností je využít kurzy od konkrétních firem, což člověku pak může pomoci při uplatnění na trhu práce.

Na této platformě se kurzy opět platí jednotlivě, ale pouze v případě, že máš zájem o online úkoly vyhodnocené přímo vyučujícím a certifikát o dokončení kurzu. Kdo se obejde bez nich, neplatí nic. Ceny se pohybují kolem 30 USD (cca 660 Kč / kurz v době psaní článku).

NAUČMESE.CZ

I v naší zemi se objevují výukové platformy a tou nejznámější je Naučmese.cz od digitálního nomáda Adama Marčana. Některé kurzy jsou online, ale spousta probíhá ve fyzickém světě a od toho se odvíjí i rozmanitější nabídka. Najdete zde úvod do otužování, kurzy vaření nebo třeba povídání o finanční gramotnosti. Kurzy je možné filtrovat podle místa konání, takže si každý najde něco ve svém okolí.

Ceny začínají cca na 200 Kč za kratší kurzy, některé celodenní nebo dokonce vícedenní pak můžou jít až do řádu tisícovek. Výhodou je, že se jedná o kurzy pro malé skupinky.

KHAN ACADEMY

Khan Academy je nezisková organizace fungující od roku 2008. Jejím hlavním cílem je zdarma přinášet vzdělání do všech koutů světa. Funguje na principu krátkých videí, která vždy vysvětlují dané krátké téma z různých oblastí – aktuálně je k dispozici pro matematiku, fyziku, chemii, biologii a pár dalších předmětů. Česká verze Khanova škola (https://khanovaskola.cz/) aktuálně obsahuje téměř 4 000 videolekcí pokrývající učivo pro střední a vysoké školy. A nic se za to neplatí, takže těch 700 Kč ti nakonec ještě zbyde!

—-

KB umožňuje studentům využívat v plné hodnotě digitální technologie jako je Apple Pay, Google Pay, FitBit Pay a Garmin Pay a obě formy internetového bankovnictví (MojeBanka a Mobilní banka). Zároveň mají studenti účet G2.2 v CZK nebo v cizí měně (EUR nebo USD) s G2 embosovanou kartou zcela zdarma. Poskytuje studentům možnost jít od 18 let 5 000 Kč do minusu bez úroků a bez poplatků a také má zadarmo vlastní design karty.

Aktuálně se jedná o nejvýhodnější účet v CZK či cizí měně pro studenty na celém českém trhu!

HLAVNÍ VÝHODY JSOU TEDY:
– účet G2.2 v CZK zdarma
– přečerpání účtu až do 5 000 Kč bez úroků a poplatků
– odchozí a příchozí elektronické úhrady a SEPA úhrady zdarma
– embosovaná G2 karta s vlastním designem
– platba rychle a bezpečně s Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay a Fitbit Pay
– chytrá aplikace Mobilní banka

Více informací na kb.cz/g2

Kategorie: Magazín

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Studium na Smaragdovém ostrově

Studium ve Velké Británii bylo zásadně ovlivněno Brexitem. Dříve snadno dostupné a výhodné britské vládní půjčky už jsou minulostí a tamní studium se tak bohužel stalo pro většinu studentů téměř nedosažitelné. Naštěstí ale existuje zajímavá alternativa, která nemá tak daleko od Spojeného království. Studium v Irsku. Více

Kam vyrazit, než nám znovu otevřou kulturáky

Jaro začíná pomalu vystrkovat růžky a konečně přichází naděje. Zima už snad definitivně skončila a je načase zase začít žít. A jak jinak začít žít než kulturou? Dneska vám přinášíme tipy na to, co podniknout, když už vás nebaví sedět doma. Více

Studium v Anglii za stávajících podmínek financování je pro letošní maturanty přeci jen dostupné

V listopadu jsme vás informovali o možnosti rychlého předvánoční výletu, abyste v Anglii mohli studovat za stejných podmínek i po skončení přechodného období. Jak se ale ukazuje, naděje svítá i pro letošní maturanty, kteří dobrodružnou výpravu před koncem roku nestihli. Tentokrát už ale opravdu úplně naposledy. Více

Na cestu kolem světa alespoň na filmovém plátně

Taky už se nemůžete dočkat, až si sbalíte krosnu, nasadíte pohorky a vyrazíte někam hodně daleko? Cestování teď musí chybět úplně každému, i těm, co byli v životě nejdál na Mácháči. Nám už se po něm stýská. A tak vás dneska vezmeme na cesty alespoň na filmovém plátně. Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz