Runner se ptá hostů, zda mají vše potřebné a případně tyto požadavky zajišťuje. Samotná donáška jídla zahrnuje i finální zhlédnutí a kritiku jídla – má talíř všechny náležitosti? Je jídlo úplné? Musí tedy znát, jak každé jídlo vypadá, jaké omáčky a přílohy se k jídlu podávají, měl by být schopný hostům zodpovědět otázky spojené s jídlem (např. co je obsahem a co je toto zelené?), a to vše během servírování. Američtí zákazníci vyžadují poměrně dost komunikace během obsluhování, rozhodně více než na co jsme zvyklí a nezapomeňte na americký úsměv, který byste měli rozdávat nepřetržitě.
Kromě toho by měl sem tam stoly i uklidit, odnést prázdné talíře (případně zaujmout pozici bussera, pokud je restaurace menší velikosti), doplňovat nápoje a vodu, omáčky a sem tam musí zvládnout i nějaký ten úklid. Jde o pozici, kde je vyžadována orientace na detail, rychlost, efektivnost a to vše zvládnuté s maximální slušností, přeci jen jste v přímém v kontaktu s hosty.
Co je věšinou po runnerech požadováno?
- Pokud není v restauraci hosteska, zdraví a usazuje hosty
- Podává základní informace z menu
- Vysvětluje co je obsahem jednotlivých jídel
- Servíruje objednaná jídla
- Kontroluje daná jídla
- V menších restauracích připravuje polívky a saláty
- Doplňuje nápoje, bagetky atd.
- Doplňuje objednávku, pokud je potřeba
- Občas zaskakuje za bussera