(Po-Pá: 9-15)

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska, ale chtěla jsem svoje letní cestování posunout trošku na jinou úroveň. Po několika doporučení jsem se rozhodla pro plavčíka v Americe.

Protože jsem na Czech-us dostala dobré recenze, tak bylo jasné, na koho se obrátím. Jen vybrat lokalitu byl větší oříšek. Agentura mi ale pomohla si uvědomit, co vlastně chci zažít a jaké mám preference. Nakonec tedy vyhrálo město Virginia Beach.

Vše šlo hladce. Příprava dokumentů, absolvování kurzu pro plavčíky. Což možná může znít strašidelně, ale nakonec to byla sranda a hlavně jsem tam potkala super lidi.

Plavčík v USA

Můj sen se rozpadl

A pak přišel Covid, nikdo nečekal že něco takového přijde a znemožnilo nám to možnost odcestovat do USA. Bohužel to nebylo jen na jeden rok.

I když holky z Czech-us svou energií drželi všechny stále ve víře, že se vyjede, moje naděje zmizela a ja zrušila svou přihlášku a řekla bye bye USA.

Ale nakonec si tento program našel ke mě cestu zpátky a v lednu roku 2022 jsem se impulzivně rozhodla, že do té Ameriky pojedu a bylo to jedno z mých nejlepších rozhodnutí.

Vážně se mi to povedlo

Bylo to tu, vážně se mi to povedlo. Uvědomila jsem si to až na letišti v Istanbulu, kde jsem čekala na další let přímo do Washingtonu. Tam mě vyzvedával jeden ze supervisorů naší firmy. Zavezl nás přímo na místo, kde jsme vyřídili poslední administrativní věci, vyfasovali uniformy a rozjeli jsme se na naše ubytování.

Na ubytováni jsme byli čtyři – tři Češi a jeden Slovák. Přes cestu jsme měli ještě jednu 4 člennou skupinku tvořenou dvěma Čechy a dvě holčiny z Polska, což nebylo na škodu a také nás to donutilo více komunikovat v angličtině.

Naše léto jsme si snažili užit co to šlo. I když jsme pracovali 6 dní v týdnu, mě to osobně nevadilo, protože jsem věděla, že si vydělám a budu moc vydělané peníze investovat do cestování, které mě čekalo v záři. I přes to jsme si pořádali různé akce, chodili na párty a nebo jsme zašli společně na film.

Americkí cesta

Největší jízda začala v září

Já jsem jela do Ameriky sama, bez toho, abych si někoho domluvila na cestování a říkala jsem si, že určitě někoho najdu. Nakonec jsem moje #travelfriends našla ve skupině pro plavčíky na Facebooku. I když to bylo docela náhodné seskupení, protože jsme se vůbec neznali, myslím si, že jsme si sedli velmi dobře, hlavně černým humorem 😃

Naše cesta začala v New Yorku na letišti, vyrazili jsme do Las Vegas, kde jsme potkali se zbytkem party, půjčili si auto a vyrazili směr národní park ZION. Procestovali jsme Utah, Nevadu a Kalifornii. Z Kalifornie zpátky do Las Vegas a naše cestování jsme završili tam, kde jsme začali – v New Yorku.

socha svobody

Bylo to nezapomenutelných 26 dní

Myslela jsem si, že se budu těšit domů, ale na letišti mi bylo líto, že to tak rychle uteklo a říkala jsem si, že jsem si to mohla užít ještě možná víc.

Rozhodně to stojí za to.

Nejen, že tě některé situace donutí vyjít ze své komfortní zóny, ale poznáš taky nové lidi, kulturu a nakonec budeš mít možnost konverzovat anglicky a k tomu ještě dostaneš zaplaceno.

Pokud tě neláká Amerika, nevadí. Každá moje pracovní zkušenost v zahraničí byla nezapomenutelným zážitkem. Vždy jsem v určitých oblastech musela vyjít z komfortní zóny. Na každé místo vzpomínám jen s úsměvem na tváři. Proto pokud chceš něco zažít, tak neváhej, sbal batoh, vyber destinaci a ať je to jakákoliv – jeď!

Kristýna C.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Virginie nabírá plavčíky. Výdělek až 300 tisíc za léto

Dostat se za prací do USA není vůbec snadné, to ale neplatí pro program Work and Travel. Jedná se o… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz