(Po-Pá: 9-15)

Léto skončilo a podzim už je tady v plné kráse. To ale neznamená, že je konec všem výletům a zahraničním dobrodružstvím. Na pracovní pobyt v Londýně můžete vyrazit kdykoliv během roku. A věřte, že právě na podzim má britská metropole skutečně jedinečnou atmosféru. Pokud se vám ale nebude chtít trávit volný čas pouze v ruchu velkoměsta, máme pro vás tipy na dva slavné hrady, které se nacházejí v blízkosti Londýna a nadchnou vás svou velkolepostí i atmosférou. Jejich návštěva by proto rozhodně měla být součástí vašeho pobytu v Anglii.

Už máte plány na podzim? Vyrazte do Londýna za prací i historií!

Hever Castle

Hever Castle se nachází necelých 50 kilometrů od centra Londýna. Pokud nemáte vlastní auto, pohodlně se tam dostanete za necelou hodinu i vlakem z Victoria Station nebo London Bridge. Jednoduše dojedete na Edenbridge Town Station, a pak musíte dojít 3 míle pěšky k hradu. Vstupné vás bude stát £15.90 (studentské £13.50).

Na Hever Castle lze příjemně strávit celý den. Hrad má sám o sobě zajímavou historii sahající až do 13. století, která je i součástí reálií k maturitě z angličtiny. A osobní setkání je mnohem zajímavější, zvlášť když vás uvítá sám Jindřich VIII. se svou druhou manželkou Annou Boleynovou (i když možná jsou to jen průvodci v kostýmech, ale kdo ví). 🙂 Hrad byl sídlem rodu Boleynů a je bohatě vybaven nábytkem, gobelíny a starožitnostmi právě z období Tudorovců. Jindřich je znám pro své aféry se ženami i svou krutost. Na tu doplatila právě Anna Boleynová, která byla vězněna v Toweru v Londýně a následně popravena. Jeho čtvrtá žena Anna Klevská byla chytřejší a neodporovala Jindřichovi ve snaze zrušit jejich sňatek a nejen, že nebyla popravena, dostala darem právě hrad Hever.

Hever Castle

K hradu patří také rozsáhlé zahrady, kde naleznete různé kaskády, jeskyně, fontány, lodžie, jezírko a v anglické růžové zahradě více než čtyři tisíce růžových keřů. Ve volném čase se můžete pobavit ve vodním labyrintu, kde si musíte dávat pozor, na který kámen stoupnete, a je potřeba počítat i s mokrým osvěžením, nebo se ztratit v historickém anglickém tisovém labyrintu.

K dotvoření dobové atmosféry je pro diváky připraven velkolepý souboj s dřevci (tzv. jousting), který je tak věrohodný, že se budete cítit jak na skutečném turnaji. A byla by škoda si tento zážitek nechat ujít. Více informací naleznete na oficiálních stránkách https://www.hevercastle.co.uk/.

Leeds Castle

Leeds Castle se nachází jihovýchodně od Londýna a při cestě vlakem je nejlepší vystoupit na zastávce Bearsted Station, případně využít autobusového spojení některé z londýnských cestovek. Vstup je o něco dražší, pro dospělého £24.90 (studentské £21.90), při zakoupení vstupenky online lehce ušetříte. Od zastávky se také trochu projdete, případně můžete využít vláčku, který vás odveze až ke vstupu.

Leeds Castle

Leeds Castle je nejvíce zajímavý tím, že je to středověký vodní hrad ležící na ostrově ležícím uprostřed jezera vytvořeného řekou Len. Původně byl normanskou pevností. V roce 1512 byl přebudován králem Jindřichem VIII. pro potřeby jeho první manželky Kateřiny Aragonské. Známky Tudorovské dynastie jsou tu více než patrné. Později zde byla vězněna Jindřichova dcera Alžběta, kterou počal s Annou Boleynovou, a která posléze nastoupila na trůn jako poslední pátá panovnice z rodu Tudorovců hned po smrti své věznitelky, nevlastní sestry Marie I. Spolu s jejím nástupem na trůn začal tzv. „Zlatý věk Anglie”.

Během výstavy The Gatehouse se dozvíte vše o téměř 900 let dlouhé historii hradu, můžete navštívit muzeum psích obojků nebo vidět dobovou ukázku ‚Battle for the Skies‘ z druhé světové války.

I zde naleznete tisový labyrint (skládá se z 2 400 tisových keřů). I když to může ranit vaše ego, v případě nouze budete nasměrováni k východu, hledat cestu ven může totiž zabrat docela dost času (z vlastní zkušenosti). ? Jakmile se dostanete ke středu, objevíte podzemní jeskyni tvořenou mušlemi, minerály a dřevem. K dalším atrakcím patří krásné zahrady, ukázky sokolnictví, lanové centrum nebo projížďky po jezeře. Určitě si každý přijde na své. Více informací naleznete na oficiálních stránkách https://www.leeds-castle.com/.

Jestli chcete strávit super podzim v Londýně a kromě britské metropole poznat i méně známá místa, jako například tyto dva hrady, napište mi email na jobs@czech-us.cz anebo se rovnou registrujte do programu práce v Londýně.

Budu se na vás těšit!

Helena, koordinátorka programu Práce v Londýně

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz