(Po-Pá: 9-15)

Dnes je mi 30 let a nikdy bych nevěřila že se na „stará kolena“ sbalím a odjedu na rok do zahraničí. Nikdy sem nad tím ani nepřemýšlela, že bych na delší dobu odjela, ale můžu říct, že to bylo nejlepší rozhodnutí v mém životě.

divka v kanade

První dny v Kanadě? Karanténa!

Víza jsem dostala v lednu, hned ve druhém kole losování a od té doby začalo velké zařizování. Měla jsem odjet začátkem června, ale kvůli situaci, která v roce 2020 ve světě nastala, se vše posunulo. Nakonec jsem odjížděla v půlce července, strávila 14 dní v karanténě a poté jsem si začala užívat nový život v kanadském Banffu.

Kanadská příroda mi dodala energii

Začala jsem pracovat jako housekeeper v hotelu Moose, kde jsem měla práci předem domluvenou. Říkala jsem si, že to bude v pohodě, ale člověk se opravdu nadře. I přes to, že se kvůli krizi moc necestovalo, byl hotel plný a já se nestačila divit jak tvrdá může tato práce být. Začátky byly těžké, ale časem jsem si zvykla a úklid pokojů zvládala i bez bolesti zad 🙂 I přes to, že práce bylo hodně, vše jsem si vynahradila ve dnech volna. Neskutečně krásná příroda, nejmodřejší jezera jaké jsem kdy viděla a mohutné hory – to mi vždy dalo energii, kterou jsem v práci ztratila.

O zábavu není nouze

Přímo z Banffu se dá podniknout hned několik hiků. Třeba snad nejmenší kopec, který tady je – Tunnel Mountain, kam vedly naše první kroky. Dále je to pak Sulphur Mountain odkud je ten nejkrásnější výhled na celé město a okolní hory. No a pak je tady Cascade Mountain, která je dominantou celého Banffu a nebudu lhát, je to dlouhá cesta, ale ty výhledy opravdu za to stojí a zároveň se stala mou nejvýše zdolanou horou. Pak jsou tady ty nejmodřejší jezera Lake Louise a Moraine lake, ale mě nejvíce okouzlil pohled na Lake O’hara. A ještě tady máme Johnston canyon, ke kterému je momentálně uzavřena cesta. My ho ale chtěli vidět a tak jsme si půjčili kola a jeli 25km do kopce. Není to moc, ale chápejte, pro někoho kdo sedne na kolo jednou za rok to byl nadlidský výkon 😀 Se zimní sezónou jsme koupili skipassy a jezdili lyžovat na Sunshine, kam jezdí schuttle bus a je to 15 minut od Banffu. Poprvé jsem zde vyzkoušela snowshoes a bylo to skvělé.

Ty zážitky mi už nikdo nevezme

Byl to půl rok plný nových zážitků a ty už mi nikdo nevezme. Taky jsem tu potkala tu nejlepší spolubydlící a teď i kamarádku Nikču, se kterou jsem podnikla většinu výletů a bez které by to prostě nebylo to pravé 🙂 Z horského městečka se teď stěhuji do velkoměsta a těším se na spousty dalších zážitků.

Takže pokud někdo nad Kanadou váháte – určitě jeďte! Pro mě to byla velká zkušenost a nelituji ani jeden den, že jsem se tak rozhodla. Tímto chci poděkovat Czech-us, že mi se vším pomohli.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Brigáda v Německu aneb skvělé léto u Bavorského moře

Po své první pracovní zkušenosti v Sasku jsem se rozhodl strávit léto v Bavorsku, které mě dlouhodobě lákalo moderními městy,… Více

Život v horách a kanadský roadtrip

Znáte takový ten pocit, kdy se ocitáte na místě, kde se vám zatajuje dech a chce se vám plakat štěstím?… Více

Jak jsem si zkusila tři různé práce u jezera Lago di Idro

Pokud váháte nad prací v zahraničí, tak tenhle článek je právě pro vás. V tomto článku bych vás ráda seznámila… Více

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz