(Po-Pá: 9-15)

Amerika mi dala hodně. Nové zkušenosti, nové přátele, další pohled na svět a spoustu vzpomínek, při kterých se směju, a zároveň se mi po těch momentech stýská.

Naše klientka Viki se před pár dny vrátila z USA, kde strávila celé léto na východním pobřeží ve městečku Waves v Severní Karolině. Jak už z názvu možná trošku vyplývá, je to město proslulé svou pláží s ideálními podmínkami pro surfování a další vodní sporty. Zajímá tě, jak se tam Viky líbilo? Přečti si její dojmy ze Spojených států těsně po příletu zpět do České republiky.

Ani jsem se nevzpamatovala z příjezdu do Waves a hned druhý den jsem šla na poznávací pohovor s jedním z manažerů Real Watersports. Lidi mi připadali už od začátku moc milí a usměvaví a vůbec nevypadali na svůj věk. Říkali, že kvůli tomu, jak dobře se jim daří.

Poznala jsem celkem rychle, že Američani jsou velmi pracovití, někdy až moc. Na druhou stranu ze sebe mají dobrý pocit, že za den udělali všechno, co mohli, a nejlépe, jak mohli.

Zvykem bylo po práci chodit na pláž a surfovat nebo kitovat – sport kiteboarding. Nebyla jiná možnost, jak tihle lidé mohli lépe odpočívat, a to se mi moc líbilo.

Pracovní zkušenosti

Do práce jsem chodila každý den, kromě pondělí. To jsem měla „day off“.

Pracovala jsem v restauraci jako „dishwasher“ a pomocný kuchař při připravování místních receptů. Koriandrovou omáčku, salsu, quacamole a mnoho dalších jsme s ostatními J1s měli před sebou každý den.

Do práce jsem jezdila na desátou ráno a končila v deset večer, takže jsem si pak užívala pomalou, unavenou jízdu při měsíčním světle a s hvězdami nad hlavou.

V druhé práci jsem byla zaměstnána jako pokojská 2 dny v týdnu. Toto zaměstnání jsem brala spíš jako odpočinek, na rozdíl od práce v kuchyni.

Život mimo práci

Život mimo práci byla jízda! Vlastně když o tom píšu, tak si vzpomenu na bydlení v A frames s dalšími cca 30 lidmi. Nesdíleli jsme všichni stejný věk, ale sdíleli jsme jedno – užít si léto na plný pecky!

Nikdo z nás nemůže říct, že se nebavil. Každý den se do pozdních až ranních hodin sedávalo na terase a buď jsme oslavovali, nebo jsme jen seděli, bavili se, zpívali a měli se dobře. Říkali jsme tomu kemp pro dospělé.

Jelikož jsme všichni z našeho kempu pracovali ve stejné firmě, která pořádala nespočet akcí během celého léta, potkávali jsme se taky např. na akcích spojené s Triple-S. (Triple-S je název pro týdenní contest/soutěž mezi kiteboardisty.)

Každý večer se po závodech konaly buď koncerty, módní přehlídka, nebo promítání filmů.

Šli jsme se tedy podívat i na filmovou premiéru s názvem Send it! Tento film se točil ve Waves a byl právě o tomto týdnu vodních sportů. Druhý den jsme si šli zatancovat na skvělý koncert The Roots!

Nezapomenutelné zážitky

Na co rozhodně nezapomenu, je to, že jsem tu oslavila 20. narozeniny, a to znamenalo, že jsem všechny v A framers seznámila s některými tradicemi z české kultury, jako je např. dávání hobla.

Při vysvětlování, že oslavenec se chytí za nohy a ruce a je s ním houpáno do dalšího člověka, který představuje kozu, se na mě všichni nevěřícně dívali a zároveň se smáli. Říkali: „What??! That’s crazy!“, ale z jejich tváří šlo vidět, že se jim to hodně líbí a že to rozhodně na moje narozeniny udělají. A stalo se :-D. Zároveň mi zazpívali Happy birthday a dostala jsem domácí „banana bread“, který ten den upekli.

Mezi další skvělé momenty letošního léta se zapsal den 4th July, kdy jsme jeli večer na pláž do města Avon a pod světly ohňostrojů jsme spolu s dalšími lidmi seděli na surfech na vodě a dívali se se zakloněnými hlavami na světélkující nebe. Byl to silný a krásný zážitek.

Jednou jsme byli všichni J1s (i z Litvy) pozvaní i k naší paní šéfové Natalie na „bbq diner“. Jedli jsme hot dogy, čerstvé domácí cheeseburgery z grilu a hrozně dobré bbq fazole, na které si asi musím vzít recept, protože ty byly fakt legendární! 😀 :O

Taky si rozhodně budu pamatovat:
  • jak jsme hráli beach voleyball
  • společné A frames večeře každou středu
  • divoké party a zombie rána druhý den
  • plavání v oceáně
  • hurikán 😀
  • kiteboarding
  • nádherné západy slunce, které jsou každý den jiné a jsou snad jen tam!

Co dodat na závěr? – Amerika mi dala hodně. Nové zkušenosti, nové přátele, další pohled na svět a spoustu vzpomínek, při kterých se směju, a zároveň se mi po těch momentech stýská.

PS: Chceš příští léto zažít také tolik zážitků jako naše klientka Viky? Zaregistruj se do programu Work and Travel ještě dnes a nepropásni svou šanci! 🙂 Registrace zde

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz