FAQ Job Fair 2016

FAQ Job Fair 2016

Jaká je požadovaná znalost angličtiny?
Úroveň angličtiny je požadovaná na minimálně základní znalosti. Pokud je úroveň angličtiny slabší počítejte s umístěním na pozice housekeeping (pokojská) či kitchen helper (pomocník v kuchyni).

Na jak dlouho je práce zajištěná?
Můžete žádat o práci na letní sezonu, tj. květen – konec října, či zimní sezonu, tj. prosinec – konec dubna 2017/2018. Následně Vaše umístění záleží na vaší domluvě se zaměstnavatelem.

Zajišťuje zaměstnavatel ubytování a kolik stojí?
Ubytování i práci máte zajištěnou ještě před Vašim odjezdem do Kanady. Tzn. stačí přiletět dva dny před začátkem práce. Ubytování máte zajištěno v ubytovnách či apartmánech pro zaměstnance. Cena ubytování se pohybuje dle jeho typu, což je mezi $8-15 CAD/noc. Nájem se vám strhává z vaší výplaty. Pokud jedete v páru, bude pro vás připraveno společné ubytování.

Jaké jsou podmínky účasti?
Musíte splňovat podmínky kanadské vlády: věk od 18-35 let (včetně), občanství ČR či SR, čistý trestní rejstřík ze všech zemí, kde jste pobývali déle jak 6 měsíců.

Účast na Job Fairu je zdarma. Předem vybíráme vratnou zálohu 500 Kč. Pokud nebudete přijati záloha vám bude vrácena v plné výši. Pokud nedorazíte, záloha propadá. V případě, že jste přijati vstoupíte po Job Fairu do programu Kanada a podepíšete smlouvu na základ našich služeb.
Pokud to s Kanadou myslíte opravdu vážně můžete rovnou podepsat programovou smlouvu na základ našich služeb. Záloha na job fair se v tom případě neplatí.

Můžu se ucházet o práci u všech třech zaměstnavatelů najednou?
Zvolíte si jednoho zaměstnavatele, u kterého vám rezervujeme místo pro interview. Délka pohovoru je 15-20 minut. V případě neúspěšného interview vám dáme možnost dalšího pohovoru u následujícího zaměstnavatele dle vaší preference. Minulý rok jsme umístili 98% účastníků

Můžeme vyrazit na job fair i jako pár?
Ano, určitě. Domluvíme vám společný pohovor u zaměstnavatele.

Cena programu? 
Ceník programu naleznete na následujícím odkazu:
Ceník programu Working Holiday Kanada
Počítejte s náklady mezi 50-60000 Kč + doporučené kapesné do začátku mezi 500-1000 CAD, dle typu programu.

Můžu vycestovat na 2-3 měsíce? 
Pojedete na víza typu Working Holiday, které můžete do Kanady získat pouze jednou v životě na dobu 12 měsíců. Tudíž nedoporučujeme krátkodobé pobyty v délce 2-3 měsíců, samozřejmě finální rozhodnutí je na vás. Pokud jste studenti VŠ či VOŠ, doporučujeme vám vycestovat v rámci programu Work and Travel USA (až 17 týdnů práce a následný měsíc cestování více informací získáte zde:
Work and Travel USA )

Kdy a kde se koná Job Fair?
Job Fair se koná 26.-27. listopadu 2016 v Praze. O přesném místu konání budeme včas informovat závazně přihlášené účastníky, ti rovněž obdrží přesný čas pracovního pohovoru a instrukce k tomu jak nejlépe na pohovoru uspět.

Je možné si najít v průběhu zaměstnání další práci?
Ano, druhá práce však nesmí narušovat výkon vašeho stávajícího zaměstnání.

Letenku si hradím sám?
Ano, letenku si hradíte sami. Máte možnost si zakoupit letenku jednosměrnou či zpáteční, dle vašich preferencí a možností. Pokud zvolíte letenku jednosměrnou, doporučujeme vám si zajistit vyšší finanční krytí.

Líbí se Vám program? Můžete se nezávazně registrovat do programu

Získejte novinky o studiu a práci v zahraničí na e-mail