(Po-Pá: 9-15)

Život ve Vancouveru

Vancouver je nádherné, olympijské skleněné město obklopené horami a oceánem. Nachází se v Britské Columbii a počet jeho obyvatel dosahuje skoro 2 milionů. Počasí ve Vanu — jak městu místní  říkají — je zcela ojedinělé. Na jaře se stává, že hory jsou pokryté sněhem, a vy přesto můžete trávit svůj volný čas na paddleboardu na jedné z mnoha pláží.

Během zimy si jen budete muset zvyknout na poměrně deštivé počasí, které však málokdy klesne pod bod mrazu. V létě se naopak dočkáte slunných dnů s teplotami okolo 22 stupňů. Co se týká kvality života, Vancouver bývá v žebříčcích běžně mezi top livable cities a časopisem Forbes byl označen za jedno z nejčistších měst na světě.

Sportovní vyžití

Teplejší klima, oceán, jezera a řeky nabízejí spousty outdoorového vyžití. Hiků, na které se můžete vydat, je nespočet. Na jaře a v létě je ideální trávit čas na některé z pláží, kterými je obehnané celé město a dohromady jsou 18 kilometrů dlouhé.

Pokud jste milovník zimních sportů, tak za 20 minut jízdy z města jste ve skiareálu Cypress hill, Grouse Mountain anebo Mount Seymour. Na těchto třech horách (kopcích) můžete mimo zimní sezonu využít i velmi známé bike trails. Až budete mít volný víkend, tak doporučujeme vyrazit do nedalekého Whistleru, který je nejznámější horskou oblastí a určitě se zde nebudete nudit.

Vzdělávání

Vzhledem k tomu, že zájem o studium stále stoupá, nabízí Van velmi multiculture prostředí a hromadu možností, co studovat.

Kanadský vzdělávací systém patří k těm nejlepším na světě a můžete studovat vše, na co si vzpomenete. Ve Vancouveru je 5 státních univerzit, které nabízí bakalářské, magisterské i doktorské obory všeho druhu.

Jendou z nich je i naše partnerská škola Canadian College, která je osvědčená a velmi oblíbená.

Canadian College, Vancouver Campus

Campus je situován v centru Vanu s výbornou dopravní dostupností, restauracemi a kavárnami.

Budova kampusu a třídy jsou velmi moderně zařízeny, s rychlým internetem a jsou navrženy tak, aby studentům co nejlépe vyhovovaly. Na škole vám vždy budou k dispozici poradci, kteří vám rádi pomohou nejenom v začátcích vašeho studia.

Na střeše kampusu se nachází nádherná terasa, kde studenti mohou během hezkého počasí grilovat  a studovat. Také zde probíhají lekce jogy, ping – pong a taneční hodiny.

Studijní programy

Business Management

CC poskytuje širokou škálu kratších či delších kurzů v oblasti Business Managementu. Během studia tohoto oboru se studenti seznámí s politickými a ekonomickými vztahy v mezinárodním businessu. Jako správný podnikatel se naučíte, jak vést svoji firmu správným směrem a jak získat náskok před konkurencí. Pokud vás tedy láká podnikání, tento obor je právě pro vás.

Hospitality management

Tento obor je orientovaný na praktické i teoretické poznatky, které jsou zapotřebí v oblasti služeb, zejména hotelů a restaurací v mezinárodním měřítku.  Tento obor se těší stále většímu zájmu, jelikož  nabízí studentům mnohé výhody pro uplatnění na mezinárodním trhu.

International Trade

Tento obor se zabývá aspekty mezinárodního obchodu. Zahrnuje kurzy strategie, politiky a samozřejmě nechybí ani praktická část. Partner školy, Forum International Trade Training, který je mezinárodním a profesionální institucí, vede kurzy po celém světě. Studenti se naučí těm nejlepší praktikám v mezinárodním obchodě a po absolvování kurzy získají uznávaný certifikát.

Project Management

Tento program je určen studentům, kteří se zajímají o kariéru v oblasti projektového řízení. Kurz umožňuje studentům porozumět procesům a technikám potřebným při řízení projektů a poskytuje cenné pracovní zkušenosti. Studium programu zahrnuje také základy HR, učetnictví, marketingu a IT.

Co říci na závěr

Studium v Kanadě určitě stojí za to. Poznáte spousty nových lidí, naučíte se fungovat sám za sebe. Samozřejmě váš výlet nebude jen o studiu, ale také o cestování a poznávání nových věcí. Sama jsem studovala na univerzitě ve Vancouveru a určitě mohu studium všem jen doporučit! Kanada bude vždy mou srdcovou záležitostí a Vancouver druhým domovem. Je to neuvěřitelná zkušenost, ze které čerpám doteď. Takže určitě vyrazte za studiem!

[regbutton text=“Chci vyrazit do Kanady“]
A jestli máte jakékoliv otázky o studiu, práci nebo životě v Kanadě, určitě mi napište e-mail na m.tomickova@czech-us.cz. Ráda vám poradím a pomůžu s rozhodováním 🙂

Magdalena

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

O životě studenta v Dublinu: Není to jen o biflování!

Chtěl bych se s vámi podělit o nezkreslený a zcela REAL průběh mého všedního dne z perspektivy undergraduate studenta v… Více

Maruška doporučuje: 5 přírodních krás Irska, které musíš vidět

Když jsem se rozhodovala, kde studovat, přišla možnost Irska a já toho o této zemi moc nevěděla. Jako první se… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Úspěchy našich letošních klientů. Na jaké obory v Irsku nastoupili a co řekli o spolupráci s námi?

Dublin, Cork a Galway – to jsou nejčastější destinace studentů, kteří s naší pomocí v září 2023 nastoupili ke studiu… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz