(Po-Pá: 9-15)

Máme pro vás příjemnou zprávu týkající se programu Work and Travel USA. Americké úřady vyslyšely žádosti agentur a zaměstnavatelů a rozhodly se studentům studujícím na VŠ a VOŠ v České republice prodloužit dobu, během které mohou v USA pracovat a to až do 30. 9. 2015. V minulých letech mohli studenti pracovat jen do 15. září, což byl nejzazší možný End date.

Studenti, pracujte v USA až do 30. září 2015

Toto rozhodnutí nám udělalo velkou radost, protože umožní studentům, kteří mají pozdější Start date (den, kdy začínají v USA pracovat), pracovat o 2 týdny déle a našetřit si tak více peněz na cestování. Pořád ale platí původní maximální délka programu, která je stanovena na 17 týdnů a návrat do ČR před začátkem školy. Pokud byste tedy chtěli pracovat až do 30. září, váš Start date nesmí být dříve než 28. května. Naopak studenti, kterým končí zkouškové velmi brzo a mohou začít pracovat už 1. května (což je nejdřívější Start date, který ambasáda umožňuje), vyprší lhůta 17 týdnů 27. srpna. Poté už legálně pracovat nemohou a začíná jim jejich Grace period, tedy doba 30 dnů určená pouze na cestování.

Posunutí End date potěšilo také naše zaměstnavatele, kterým sezóna mnohdy končí až na konci října a jsou vděčni za každý den navíc, kdy mohou studenti zůstat. Jako příklad můžeme uvést Beach Services, McDonald´s v Outer Banks, grocery store v Cape Cod, MA atd. Více informací o nich najdete na našich stránkách v aktuálním přehledu pozic https://czech-us.cz/work-and-travel-usa/praci-hledam/. Dokonce i jeden zaměstnavatel plavčíků je schopný zajistit studentům práci až do 30. září. Jedná se o zaměstnavatele v Houstonu, TX.

Studenti, pracujte v USA až do 30. září 2015

V USA tedy můžete v tomto roce pracovat v rozmezí od 1. května do 30. září, ale musíte si spočítat, aby celková délka pobytu nepřesáhla 17 týdnů. Neváhejte tedy a využijte možností cestovat, poznávat, pracovat a bavit se naplno! 😉

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz