(Po-Pá: 9-15)

Ahoj, ahoj 🙂
Dovolte mi, abych se vám krátce představila. Jmenuji se Denisa Záhorská a momentálně žiji a pracuji v Londýně. Chtěla bych vám touto cestou trošku nastínit, jak mé velké dobrodružství vlastně začalo.

Nejdůležitější věc podle mého byla vlastně trochu náhoda. Úplně spontánně jsem totiž zareagovala na odkaz na stránkách neziskové nadace Nadání a dovednosti, kde bylo vyhlášeno výběrové kolo na pracovní příležitosti v Londýně v rámci jejího nového programu LONDON Job&Fun, který realizuje společně s agenturou Czech-us. Řekla jsem si: „Jéééé, to by mohlo být super..” Jsem člověk, který má rád výzvy, a jako dítě jsem si doma nemohla nic dovolit, tak se snažím na sobě co nejvíc pracovat alespoň teď a neustále se posouvat dále. Proto jsem neváhala a klikla.

Jak jsem uviděla nabídku, zareagovala jsem téměř hned bez nějakého přemýšlení. Řekla jsem si, že to bude něco nového a hodně mě to posune dál jak v jazyce, tak v pracovních zkušenostech​. Letos mám poslední rok ve škole a máme celkem těžkou zkoušku z angličtiny, tudíž to byl i jeden z velkých důvodů, proč jít do toho. S nadací mám skvělé zkušenosti​, všichni jsou tam ochotní a milí. V nadaci mi řekli, že mám poslat CV, a tím to vlastně všechno začalo.

Celou dobu komunikuji s Denčou, která se mi po odeslání životopisu ozvala s informacemi ohledně pohovoru v agentuře Czech-us, která zprostředkovává práci a studium v zahraničí.

První krok je pohovor v agentuře

Na pohovor šla se mnou i Denča a ještě jedna slečna Sandra, se kterou mám teď skvělý vztah a ihned jsme se skamarádily.

Pohovor v agentuře probíhal formou anglického rozhovoru. Byla jsem z toho celkem nervózní, ale bylo to opravdu skvělé. Na schůzce s námi byla příjemná koordinátorka programu práce v Londýně Helena, která s námi také mluvila anglicky, a poté nám sdělila všechny informace ohledně Londýna. Po rozhovoru v agentuře jsem musela jako další krok absolvovat rozhovor s druhou koordinátorkou Gabrielou, která již několik let žije v Londýně a pracuje pro agenturu. S Gabrielou proběhlo všechno skvěle přes Skype. Po rozhovoru jsem čekala na informace, jestli jsem prošla i druhým pohovorem, a nakonec jsem se mohla radovat – úspěšně jsem prošla.

Po pohovoru přichází na řadu administrativa

Poté mi Helena postupně poslala všechny potřebné dokumenty k vyřízení nutných věcí do Londýna a informace, které jsem musela zjistit a taky zajistit – jako třeba cestovní pojištění a roaming. Tímto bych chtěla velice poděkovat za všechno, co mi poskytla agentura Czech-us. Bez pomoci agentury a právnické firmy Bányaiová Vožehová, s.r.o., advokátní kancelář, která nám finančně pomohla, bychom tuhle možnost se Sandrou neměly. Vážím si toho celým svým srdcem.

Práci jsem si našla už po týdnu

Je to úplně neuvěřitelné, že jsem v Londýně už více než měsíc. 11. července jsem poprvé v životě sedla do letadla a letěla do Londýna. Neuvěřitelné, jak rychlá a skvělá cesta to byla. Měla jsem z toho trošku strach, ale teď už vím, že když někam vycestuji, tak pouze letecky.

Do Londýna jsem dorazila kolem 9. ráno a naštěstí tam na mě čekala Gabriela, která mi se vším pomohla a vše vysvětlila. Po našem setkání jsem se vydala se ubytovat. V domě je plný stav a lidé jsou tady fajn. Mám spolubydlící Syndy, která je moc fajn a když máme obě volno, podnikáme něco spolu.

Práci jsem si hledala týden, během kterého jsem chodila na různé pohovory a zkušební směny. Bylo strašně únavné. Druhý týden jsem šla do jedné restaurace už s pocitem, že to tentokrát vyjde – a ono to opravdu vyšlo! Ani jsem neměla žádnou zkušební směnu, dokonce pohovor byl fakt rychlý a hned po něm jsem se zařadila do provozu. Je to taková rodinná malá restaurace, kde se dělají snídaně, obědy, sendviče a wrapy, pizzy a saláty. Dokonce mají nabídku i pro vegany, takže výběr je opravdu skvělý. Dělám FT od 9-18 hod., což je skvělé, protože mám čas i na své aktivity, jako je sport, meditace, poznávání Londýna a relax.

Očima Denisy: Od registrace až po přijímací pohovor v Londýně

Čas v Londýně utíká jako voda

Miluji jídla a celkově sortiment potravin, který se v Londýně nabízí. Kuchtění je pro mě o to větší radost. Nejvíc si libuji ve snídaních. Obědy dostávám v práci.

NIN číslo už mám také vyřízené, teď už jen čekám, až mi ho pošlou, a poté si vyřídím poslední věc, která mi schází, což je bankovní účet.

Mám to tady ráda, čas tady utíká rychle a líbí se mi i přístup zdejších lidí – jsou tady takoví easy-going. Žijí přítomností a snaží si užívat život. Je to super…

Všem, kteří se rozhodují, co v životě dál, nebo kde nabrat nové zkušenosti, doporučuji z celého srdce, aby do toho šli a nebáli se. Člověk má zažívat nové a hlavně velké věci, jedině to ho posouvá dál a dál.

Těším se, až vám budu přinášet každé dva týdny novinky ze života tady v Londýně a budu mít tak možnost vás i inspirovat, jak ve smyslu míst, která můžete v Londýně navštívit, tak i v oblasti zajímavých restaurací, kaváren a všeho, co se jídla týče. A prostě všeho, co mě tady potká. Všechno se budu snažit zdokumentovat a co nejlépe vám vylíčit.

Zatím se mějte,
Denisa

Očima Denisy: Od registrace až po přijímací pohovor v Londýně

O projektu London Job&Fun

Denisa odjela do Londýna v rámci projektu pro děti z dětských domovů s názvem LONDON Job&Fun, který realizuje nezisková organizace Nadání a dovednosti o.p.s. ve spolupráci s agenturou Czech-us Práce v zahraničí s.r.o. Program je určen pro děti ve věku 18-26 let, které díky němu v zahraničí dostanou možnost vydělat si peníze na náklady, které jsou spojené s odchodem z dětského domova, zdokonalit si cizí jazyk, poznat novou kulturu, naučit se pracovním návykům, hospodaření s penězi a samostatnosti. Dětem zapojeným do nového projektu poskytla naše agentura nejen kompletní servis, ale také slevu na poskytované služby a odpustila jim veškeré registrační poplatky. Každý rok bychom chtěli takto umožnit odjet do zahraničí dvěma dětem z dětských domovů.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz