(Po-Pá: 9-15)

Hurá do Kanady! Teď ale kam? O Evropě se říká, že to není kontinent mnoha zemí, ale regionů. Stačí vyběhnout z jedné obydlené části a za chvíli jste v jiné. Za hodinu přeletíte letadlem do jiného hlavního města. V Kanadě to ale neplatí. Kromě oblasti Toronta a okolo velkých jezer budeš obklopen divočinou. Proto je výběr místa k bydlení celkem podstatný. Která města budou nejlepší zrovna pro tebe?

Kitsilano Beach, Vancouver, Canada

Co pro tebe znamená nejlepší?

Když začnete googlit „the best Canadian cities to live”, vyskočí na tebe několik různých žebříčků. V těch se dozvíš, že top je hlavní město Ottawa. Pokud patříš mezi lidi, kteří milují velkoměsta a u nás žijí v Praze, Ottawa by mohla být místem i pro tebe. Přesto se mezi mladými najdou i ti lidé, kteří preferují maloměsta, města blíže k přírodě nebo naopak. Proto jsme se podívali komplexně na místa pro život, aby sis vybral podle svých preferencí.

Hlavní město Ottawa

S populací okolo 900 000 obyvatel je hlavní město Kanady místem pro ty z vás, kteří milujete Prahu. Leží na stejnojmenné řece Ottawa, ve městě najdeš mnoho uměleckých galerií a muzeí (např. největší National Gallery) a budeš to mít kousek na návštěvu USA.

Město patří mezi velmi bezpečné, vyděláš si tu hodně peněz a navíc je skvěle přizpůsobeno pro cyklisty. Během léta se budeš projíždět na lodích po řece, v zimě zase venku bruslit.

Ottawa

Burlington je velký jako Olomouc

Burlington leží na jezeře Ontario poblíž Niagárských vodopádů. Navíc je součástí tzv. Zlaté podkovy, což je průmyslová část Kanady. V Burlingtonu je mnoho umělců a také se zde koná velké množství festivalů.

Dlouhodobě se umisťuje velmi vysoko v žebříčcích pro nejlepší místa pro život v Kanadě. Město má malou nezaměstnanost, vysoké platy a na Kanadu velmi příjemné počasí. Pokud by ses chtěl usadit na delší dobu, Burlington je určitě tím pravým místem.

Lake Ontario

K Zlaté podkově patří také město Oakville

Jen nedaleko od Burlingtonu se nachází trošku větší město Oakville. Počasí, nízká kriminalita i vysoké výdělky, oproti Burlingtonu už je tu ale vyšší nezaměstnanost.

Co tě tu strhne, je láska ke sportům. Mají tu mnoho místních týmů více i méně známých sportů.

Ať už si vybereš jakékoliv město, v okolí jezera Ontario je skvělé žít.

Oakville

Děsí tě velká města? St. Albert bude místem pro tebe

S populací okolo 70 000 obyvatel je St. Albert malým kanadským městem na západě země. Nachází se kousek od Edmontonu. Ve městě se setkáš s velkou populací původních obyvatel. Proto také najdeš kromě anglických a francouzských popisků ještě třetí jazyk cree.

Město má muzeum věnované původnímu obyvatelstvu — indiánům, inuitům (označováni za eskymáky) a dalším. Tímto je městečko neskutečně zajímavé a určitě bude skvělým místem pro život.

V Kanadě jsou další městečka, kde bys rád zůstal

Kanada nabízí další malá města, která jsou příjemným místem pro život. Ve francouzské části je to město Boucherville. Proto musíš umět francouzsky. Žije zde mnoho rodin, práci najdeš jednoduše a vyděláš si také větší peníze. Počítej ale s chladnějším počasím. Jsi totiž na území Quebecu. Město je bezpečné pro cyklisty — mají zde prakticky vytvořený systém cyklostezek.

Podobně je na tom městečko Blainville. Jediný rozdíl je v tom, že zde najdeš mnohem levnější ubytování.

Usaď se ve West Vancouver nebo North Vancouver

North Vancouver!

Ve městě nenajdeš žádné továrny a tak tomu bude podle zákona navždy. Lesy a hory jakoby byly součástí města. Líbí se ti fotka a říkáš si, že to je přesně to, co pro tebe znamená Kanada? Skvěle. Ve městě se domluvíš anglicky. Podobně se budeš cítit i v North Vancouver.

To, že jsme vynechali třeba velkoměsta Quebec a Toronto neznamená, že by ses jim měl vyhnout obloukem. Ať už chceš být ve francouzské nebo anglicky mluvící části Kanady, tato města jsou také zajímavým místem pro život. Kanaďané ale třeba Toronto řadí mezi málo zajímavá místa pro život mladých lidí.

Máš jinou zkušenost? Super, dej nám o tom vědět. 🙂

[regbutton text=“Registrovat“]

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Co si zabalit na rok do Kanady?

Všichni před odletem do Kanady řešíme víza, práci, jak se dostat do Kanady, kde budu bydlet, co budu dělat a… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz