(Po-Pá: 9-15)

USA není pouze skvělou destinací kde cestovat, pracovat a žít, ale je i úžasným místem pro nákupy oblečení. Shodli jsme se v kanceláři, že tam jsme všichni jeli s malým kufříkem (nebo přinejmenším jsme se vešli do limitu) a zpět… 35 kg na váze a co teď?

V USA jsou prostě skvělé značky úžasně levné. Mým rekordem je tričko Calvin Klein za 5 dolarů a svetr Tommy Hilfiger za 25 dolarů. Lenka, koordinátorka Work and Travel USA si např. pořídila úžasné tričko PUMA za 7 dolarů a Zuzka, které rovněž dělá W&T USA bundu Tommy Hilfiger za 50 dolarů, což je sice více než 7 dolarů za tričko, ale zkuste to srovnat s cenou podobné bundy v ČR – jste minimálně na dvojnásobku. Prostě nákupy v USA se vyplatí a rádi bychom vám teď dali pár rad, pro co a kam jít.

Jaké značky nakupovat

Jenom namátkou, extra výhodně vyjde koupit oblečení: Abecrombie, Hollister, Calvin Klein, Ralph Lauren, Lacoste, Armani, GAP, GUESS, potom více casual značky jako QuickSilver, Roxy, Billabong, DC, Fox. Samozřejmostí je velmi nízká cena sportovních značek, jako Puma, Adidas, Nike.

Kde nakupovat?

Začnu tím, kde nenakupovat. Nakupování v centru měst nebo luxusních OC vás sice vyjde levněji než v ČR, ale rozhodně ne tak výhodně, jako nakupování na předměstích, outletových řetězcích nebo v outlet centrech.

Marshalls outlets

Nejznámější outletové řetězce v USA jsou: Ross, T.J.Maxx, Marshalls, Burlington nebo Century 21 (v NY).

Pak můžete ještě navštívit celá outletová obchodní centra, jako např. Arundel Mills, Leesburg a nebo stačí trošku Googlit. Tady se obléknete a obujete za super ceny. Jenom doporučení, dorazte na otevíračku, jelikož tato centra za den jinak neprojdete.

Jak nakupovat?

U outletových řetězců jako Marshalls se vyplatí pravidelné návštěvy, zboží se vcelku rychle mění. V řetězcích je velmi často slovíčko SALE, ale opravdové cenové bomby naleznete v oddělení Clearance, kde je maximální cena za perfektní značky tak 20 dolarů – např. jsme si tam koupili košili Billabong za 4 dolary a přivezli jsme samozřejmě i známým.

Lucka, manažerka programu Work and Travel USA, doplňuje, že velmi výhodné je nakupování ve státě Delaware, kde se neplatí Sales Tax, např. v Rehoboth Beach jsou skvělé outlety. Stejně tak v NYC neplatíte Sales Tax, pokud nákup oblečení a obuvi nepřesáhne 110 dolarů.

Někteří toho dokonce využijí, dovezou si věci do ČR a potom je prodávají na Aukru za několikanásobnou cenu, ale varuji vás, nakoupeného oblečení se budete jen těžko vzdávat. To samé platí při cestě do USA. Berte si co nejméně věcí, protože nechávat některé oblíbené svršky v USA je bolestivý výběr.

Pouze rada na závěr, může se stát, že se na vás usměje celník a užijete si skvělou celní kontrolu. V tomto případě nesmíte mít u oblečení cedulky a bude to v pořádku. Většinou vás celníci zastaví, pokud budete mít více než 1 kufr. Hlavně se zaměřují na elektroniku, která je v USA také extrémně levná, ale to už je na jiný článek.

Máte vy nějaké tipy na výborný outlet nebo nějakou značku, na kterou by účastníci programu Work and Travel USA neměli zapomenout? Podařil se vám nějaký fakt dobrý nákup? Pište do komentáře.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Adriana: Kanadské Rockies pro mě navždy budou nejkrásnějším místem na světě.

Na Working Holiday jsem vyrazila v roce 2015 a zakotvila jsem na celý rok a půl v Banffu. Teď jsem… Více

Filipova cesta kolem světa s jasným cílem: pomáhat druhým

Pokud nás sleduješ delší dobu, o Filipovi jsi už možná slyšel/a. Filip byl s námi jako plavčík v USA, pomáhal… Více

Czech-us letos slaví 20 let od svého založení

2002 Psal se rok 2002 a budoucí zakladatelé agentury Czech-us, v tu dobu studenti vysoké školy, tráví společně patrně to… Více

Czech-us slaví 20 let a naděluje bezúročné půjčky na studium v Kanadě

Agentura Czech-us brzy oslaví 20 let od jejího založení. Proč je právě tohle výročí významné pro studium v Kanadě? Čti… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz