(Po-Pá: 9-15)

Twitter je sociální síť, která si v Česku pomalu získává oblibu, ale v zahraničí je často Twitter tou nejpoužívanější sociální sítí a je také místem, kde se prezentují agentury práce a kde zaměstnavatelé primárně zveřejňují nové pracovní pozice.

Vynikající věcí na Twitteru je využívání hashtagů, které v nedávné době zkopíroval jak Facebook, tak Google+. Hashtag je krátké klíčové slovo, které nejlépe vystihuje, o čem je příspěvek. Příspěvek na Twitteru může mít maximálně 140 znaků, takže je nutné jít opravdu k věci a hashtagy jsou pro toto výborné. Hashtag vždy začíná znakem „#“. To se dá následně výborně použít při hledání práce. Zde je postup:

Tip na nalezení práce v zahraničí

1. Běžte na Twitter.com.

2. Když už tam budete, můžete se registrovat a následovat náš firemní Twitter – twitter.com/czech_us 🙂

3. Do vyhledávání (nahoře vpravo) začněte psát hashtagy jako #job, #work a místa, která vás zajímají. Například na výraz „#job uk“ jsem získal několik desítek pozic, zejména od agentur po celé Británii. Experimentování a kombinacím se meze nekladou.

4. Nyní je nejlepší stránky Sledovat (v AJ Follow), abyste chytili zajímavé nabídky včas a ideálně si nainstalovat Twitter na mobil.

5. Pokud se vám nějaká nabídka líbí, jděte na web, získejte kontakt a pište. Pozice zveřejňované takto na Twitteru jsou většinou nové nebo je společnost nutně potřebuje zaplnit. Výsledky na Twitteru jsou řazené chronologicky.

Twitter Hashtag

PS: Kdyby vás napadlo, že by šlo přes Twitter zažádat o pozici, např. odpovědět na tweet, nedělejte to. Již jsem to zkoušel. Odkaz na můj profil na LinkedIn sice proklikly téměř dvě desítky lidí, ale od agentur samotných nebyly žádné odpovědi a byl jsem kapánek za exota. Takže doporučuji poté žádat klasickou cestou.

Jakékoliv dotazy, nápady a připomínky prosím do komentářů. Přeji hodně štěstí na lovu! @blazekmichal on Twitter.

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Adriana: Kanadské Rockies pro mě navždy budou nejkrásnějším místem na světě.

Na Working Holiday jsem vyrazila v roce 2015 a zakotvila jsem na celý rok a půl v Banffu. Teď jsem… Více

Filipova cesta kolem světa s jasným cílem: pomáhat druhým

Pokud nás sleduješ delší dobu, o Filipovi jsi už možná slyšel/a. Filip byl s námi jako plavčík v USA, pomáhal… Více

Czech-us letos slaví 20 let od svého založení

2002 Psal se rok 2002 a budoucí zakladatelé agentury Czech-us, v tu dobu studenti vysoké školy, tráví společně patrně to… Více

Czech-us slaví 20 let a naděluje bezúročné půjčky na studium v Kanadě

Agentura Czech-us brzy oslaví 20 let od jejího založení. Proč je právě tohle výročí významné pro studium v Kanadě? Čti… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz