(Po-Pá: 9-15)

cci_logo

Baví tě psát blogy, fotit a točit videa? Získej stipendium od vízového sponzora CCI a měj program Work and Travel zdarma!

Vízový sponzor CCI Greenheart se rozhodl našim klientům, tedy vám studentům účastnícím se programu Work and Travel, nabídnout fantastickou příležitost a to stát se CCI Greenheart Ambasadorem (velvyslancem) a získat stipendium na program Work and Travel. Ptáte se, co to znamená?

Být velvyslancem není omezeno pouze na dobu účasti v programu Work and Travel strávenou v USA. Velvyslanec bude se CCI Greenheart spolupracovat již před odletem do USA a poté i po návratu domů. Mezi hlavní úkoly bude patřit psát blog, postovat fotky, točit krátká videa a hlavně účastnit se dobrovolnických prací. CCI Greenheart organizuje přes léto spoustu akcí pro dobrovolníky napříč celými Státy, zapojit se mohou všichni účastníci programu Work and Travel.

Studentovi, který splní své závazky velvyslance, bude vízovým sponzorem vrácen celý programový poplatek (Jeho výše se liší podle varianty programu – u plavčíků je 480 USD, u CZ Jobs 850 USD a u zaměstnavatelů vízového sponzora CCI 930 USD.) a navíc mu bude i agenturou Czech-us odpuštěn účastnický poplatek. No není to nádhera, dostat se do USA jen za cenu letenky a poplatku americké ambasádě? 🙂

Podívejte se na videa velvyslanců z minulých let a zjistěte více informací o dobrovolnické práci

Proč CCI Greenheart toto stipendium nabízí?

Vízový sponzor CCI Greenheart se snaží dále rozvíjet hlavní účel programu Work and Travel, kterým je mezikulturní výměna. Díky tomuto stipendiu bude několika studentům umožněno se více zapojit do aktivit místní komunity v USA, kde budou pracovat. Velvyslanci budou požádání, aby se aktivně zapojili do tvorby blogů, videí a v místní komunitě v USA ve veřejných pracích a dobrovolnictví. Velvyslanci budou také zodpovědní za komunikaci s veřejností.

Pro studenty z toho plyne několik výhod – lépe poznají místní lidi, více si procvičí angličtinu, získají zkušenosti s prací dobrovolníka a samozřejmě si mohou funkcí ambasadora vylepšit životopis či motivační dopis.

Kdo se může o funkci velvyslance ucházet?

Účastník programu Work and Travel 2016, který má pokročilou úroveň angličtiny (B2 a výš) a solidní přehled o americké kultuře. Také je doporučeno, aby se jednalo o druho účastníka programu WaT anebo účastníka Job Fairu. (Více informací o Job Fairech najdete na našich stránkách).

velvislanci

Jak se přihlásit?

Žádost, přihláška musí být podána nejpozději do 26. února 2016. Poté proběhne s každým zájemcem pohovor v angličtině, který povede zástupce CCI. Na základě toho poté budou vybráni velvyslanci pro léto 2016. No, není to jednoduché? Neváhejte tedy a požádejte o stipendium!

V případě zájmu stát se ambasadorem pro léto 2016 kontaktujte Lucii Strakovou a ona vám pošle přihlášku.

Časový rozvrh stipendijního programu Ambassador Work and Travel 2016

Rozvrh se skládá z 3 hlavních částí – Pre-program (před zahájením programu WaT), During Program aAfter Program.

Pre – Program

  • *26. února 2016: Uzávěrka pro přijetí stipendijních přihlášek u CCI
  • *1.-11. března 2016: Virtuální pohovory se zástupci CCI
  • *14. březen 2016: Vyhlášení vítězů stipendijního programu Ambassador Work and Travel
  • Léto 2016: Studenti přijíždějí do USA.

*Termíny se mohou změnit, pokud budou přihlášky odevzdány dříve.

  • Jeden měsíc před Start Date: Odeslat CCI první video na téma ohledně toho, co byste chtěli prací v USA získat, jak budete poznávat americkou kulturu atd. (časová náročnost na vytvoření cca 3 hodiny)

During Program

  • Minimálně 10 hodin dobrovolnické činnosti
  • Vytvořit a vést Greenheart projekt v místní americké komunitě
  • Napsat článek do lokálních médií o svém Greenheart projektu nebo jiné cenné zkušenosti
  • Každý měsíc napsat článek s fotkami, nebo natočit 1-2 minutové video na jedno z následujících témat – Cultural awerness, Professional development, Enviromentalism.

After Program

Měsíc po End date programu: Poslední video odeslané CCI na téma „Reflectionofexperience“. Po obdržení všech vypracovaných úkolů bude programový poplatek navrácen skrze agenturu Czech-us.

1.ledna 2017: Finální Greenheart projekt musí být dokončen v domovské zemi. Projekt může být zaměřen na sociální problémy nebo oblast životního prostředí. Může zahrnovat další členy nebo instituce místní komunity, ale téma se musí týkat zkušeností stipendijního programu Ambassador Work and Travel. Aby student dokázal dokončení projektu, musí zajistit, aby byl o něm zveřejněn článek v místních mediích.

15. leden 2017: Dokončené portfolio velvyslance bude sdíleno s agenturou Czech-us a dalšími účastníky.

V případě zájmu stát se ambasadorem pro léto 2016 kontaktujte Lucii Strakovou a ona vám pošle přihlášku.

Kategorie: Work and Travel

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Pohovor se zaměstnavatelem z USA a proč se není vůbec čeho bát

Je to tady. Pohovor v angličtině se blíží. Už se ti o tom dokonce i zdá a přemýšlíš, že těsně… Více

Plavčíkem v USA téměř zadarmo? To je možné u Signature Pool Management

Léto, Amerika a zážitky, na které budeš s úsměvem vzpomínat celý život. Tak by se dal popsat program Work and… Více

10 důvodů, proč pracovat jako plavčík v Americe

Jako plavčík můžeš v USA pracovat v rámci programu Work and Travel USA. Pro udělení tohoto druhu víz musíš být… Více

Americký sen, který se málem neuskutečnil

Byl podzim roku 2019 a já přemýšlela, kam se vydat. Měla jsem za sebou pracovní zkušenosti z Anglie a Holandska,… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz