(Po-Pá: 9-15)

Velká Británie je vysněnou destinací pro mnoho z vás. Během 3-4 měsíčního pobytu si totiž můžete vydělat tolik, co u nás během jednoho roku. Jak se ale připravit na pohovor, abyste dostali pozici, po které toužíte?

Jste přijat!

Příprava na pohovor začíná zjišťováním informací o firmě

Sepsali jsme pro vás několik tipů, které se osvědčily úspěšným kandidátům. Protože se většinou nejedná o odborné pozice, ale spíše o práci v kavárnách, hotelech, barech atd., studiem chemie je asi primárně neoslníte.

1. Dostali jste pozvánku na pohovor od firmy. Zjistěte si o ní vše, co můžete

E-mail dorazil a vy jste štěstím bez sebe. To ale vystřídá chvilkový záchvat paniky: „Jak se mám na pohovor připravit?“. Začněte na internetu. Vyhledejte si všechno, co o firmě online najdete – jejich webovky, sociální sítě, recenze.

Pokud můžete, běžte se do ní podívat – pokud se jedná o kavárnu či bar, uděláte si představu o tom, co je to za podnik.

Při pohovoru se vás totiž zeptají, co o firmě víte. Pokud si o nich informace najdete, máte skoro vyhráno. Každá firma raději přijme člověka, který si dal tu práci a něco si o nich dopředu zjistil.

2. Ujasněte si odpovědi na tyto typické otázky při pohovoru

  • Proč chcete pracovat zrovna pro nás?
  • Máte zkušenosti s podobnou pozicí?
  • Proč bychom vás měli přijmout?
  • Jaký plat si představujete?

To jsou těžké otázky. Teď si představte, že je poprvé uslyšíte až při pohovoru. Zapřemýšlejte nad nimi. Neexistuje na ně jedna správná odpověď. A i když odpovíte záporně na druhou otázku, řekněte jim, proč by vás i bez zkušeností měli vzít. Nabídněte jim (možná to udělají sami), že odpracujete na zkoušku jeden den.

3. Na pohovor přijďte včas, pěkně oblečeni a s úsměvem

Raději hodinu dopředu než 5 minut pozdě. V Anglii ani jinde vám nedochvilnost nebudou tolerovat. Oblečení přizpůsobte typu zaměstnání – na pozici recepční, číšnice nebo baristky se asi neoblečete vždy stejně. Co ale pomůže hodně, bude vaše pozitivní energie a zdravé sebevědomí.

Před pohovorem si jen řekněte: „Jsem tu, abych jim ukázal, proč jsem na tu práci nejlepší.“ Uvidíte, že pak bude pohovor jednodušší.

Máte další tipy? Podívejte se na zkušenosti jiných účastníků našeho programu, kterým jsme pomohli práci v Anglii získat. Vyjeďte bez obav také.

[regbutton text=“Chci získat práci v Anglii!“]

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Velké srovnání letních pracovních programů

Chceš zažít pracovní léto u moře, ale váháš, jestli si vybrat Španělsko, Řecko, nebo Kypr? Připravili jsme pro tebe přehlednou… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz