(Po-Pá: 9-15)

Slyšel jsi, že je Londýn drahý, pořád tam prší a lidi se neumí oblékat? Ach ty stereotypy. Podle posledních výzkumů v západní Evropě a USA každý 6. člověk, který chce pracovat v zahraničí, chce pracovat v Londýně. A to už o něčem svědčí.

Londýn je drahý z pohledu střední a východní Evropy. S platem, který dostaneš v hlavním městě Velké Británie, už ti doma pak bude vše připadat levné.

Podle statistik tě potká třetina deštivých dní za rok, a to jak přeháňky, tak sníh. Sluníčka si užiješ dostatek během jara i léta. Ale během podzimu se nezapomeň tepleji oblékat. Fouká tu často studený vítr od oceánu.

Angličané vědí, co je móda? Ano! Nejen London Fashion Week, ale i lidé v ulicích mají svůj styl. Zabydli se a pozoruj, určitě se inspiruješ. Už jsme to trochu načali, ale teď opravdu, tady je 10 důvodů, proč bys měla odjet pracovat do Londýna.

1. V Londýně sídlí nejznámější firmy světa

Od Google po hotel Hilton. Londýnská adresa má zvuk a přitahuje známé firmy z celého světa. Najdeš tady velké množství poboček pro tebe více či méně známých společností. A i ty potřebují zaměstnance. Pokud najdeš práci třeba v baru, nejednou se ti poštěstí, že budeš míchat koktejl někomu z vysokých pozicích v Procter & Gamble.

2. Oceníš britský humor i v dopravních prostředcích

Londýnské metro by vydalo na jednu celou knihu. Ale musíš ocenit jejich humor, i když další den metro třeba nepojede. Pokud se do Londýna vydáš, jistě oceníš, že některé linky už jezdí 24 hodin denně. Takže se z večerní párty domů dostaneš, i když se fakt protáhne.

One Direction
Zdroj: www.huffingtonpost.co.uk

3. V Londýně se stále něco děje

Není dne ani hodiny, aby se nekonal nějaký koncert, výstava, přednášky, večeře nebo noční prohlídky zapomenutých míst Londýna. Poznáš Londýn, aniž bys byl turistou. A kdo by nestál o takový výhled v jedné z nejznámějších kancelářských budov.

Londýn - Pohled

4. Xmas parties u tebe v práci

Vánoční večírky jsou velmi typické pro britskou kulturu. Tanec na stole v pozdnějších hodinách nebo připíjení se šéfem. Nezapomeň si donést červený svetr se sobem, skvěle tam zapadneš.

5. Jídlo, jídlo… JÍDLO!

To nejsou jen Fish and Chips. Londýn je jedním z gastronomických rájů Evropy. Sice se nemůže srovnávat s Paříží, Římem nebo Kodaní, ale daleko za nimi nezaostává. Jamie Oliver i Gordon Ramsey vlastní restaurace v Londýně a jako Londýňan si tam určitě párkrát zajdeš.

Jamie Oliver
Zdroj: http://www.seriouseats.com/

6. Vzdělání na dosah ruky

Oxford i Cambridge jsou téměř za rohem, ale systém veřejných knihoven, muzeí a galerií ti přináší prostor, kde můžeš na sobě neustále pracovat přímo v centru hlavního města. V knihovnách najdeš i sekce s českými knihami, pokud by se ti náhodou po domovině zastesklo.

7. Z Londýna je všude blízko

Máš volno v práci nebo jen víkend? Londýn má 6 oficiálních mezinárodních letišť, ale ty pravděpodobně využiješ jen 4 z nich – Heathrow, Gatwick, Luton nebo Stansted.

Za pár liber můžeš letět kamkoliv do Evropy nebo třeba do afrického Maroka. Pokud preferuješ pozemní dopravu, vyzkoušej rychlovlaky spojující Londýn a Paříž. Tam už si trošku připlatíš, ale zážitek budeš mít na celý život.

8. Utíkej, ať stihneš vlak do Bradavic

Nástupiště 9 a ¾ a doufej, že je přepážka otevřená.

Pro milovníky příběhu brýlatého kouzelníka a jeho přátel je Londýn ráj na zemi. Jsi opravdový knihomol? Nezapomeň, že v tomto městě žili a pracovali také Shakespeare, Chaucer nebo Dickens.

Harry Potter - Nástupiště 9 a 3/4

9. Vyber si z jedné ze 7 000 hospod

Už to tak bude. Britové milují chození s přáteli do hospod a barů. Londýn prostě žije nočním životem. Je jen na tobě, které podniky za zamiluješ. Je jich opravdu hodně na výběr.

10. Žiješ ve městě, kde můžeš potkat i královnu

Známé osobnosti na každém rohu? S velkou pravděpodobností potkáš herce, zpěváky i politiky. Královna Elisabeth si sice vycházky do města často nedělá, ale na oficiálních akcích ji určitě zahlédnout můžeš. My stále doufáme, že potkáme Sherlocka..ehm tedy Benedicta Cumberbatche.

Chceš zažít Londýn na vlastní kůži? Není nic jednoduššího, než se přihlásit do programu Práce v Londýně a začít žít svůj anglický sen.

Chci do Londýna

Zaujal Vás program? Registrovat se do programu

Čtěte dále

Jak jsem odjela do Kanady s batohem na půl roku a zůstala dalších 7 let

Ahoj, jsem Markéta a od malička miluju cestování a poznávání nových kultur a zemí. Ráda plánuji, takže spousta mých cest… Více

Práce na Mallorce: Nekonečný přísun slunce a pozitivní energie

Pro úvod začnu tím, že jsem nikdy nebyla osoba, která by se viděla právě v hotelnictví, věděla jsem ale, že… Více

Letní brigáda v prázdninové vesničce u Baltského moře

Brigáda v Čechách není pro tebe? Mezi nejkrásnější místa v Německu patří bezpochyby pobřeží Baltského moře. Právě tam se nachází… Více

Work and Study Ireland: Kombinuj studium a práci s předem zajištěným bydlením

Bojíš se finanční náročnosti vysokoškolského studia v Irsku? Naše odpověď: Work and Study Ireland! Jsme jediná agentura v Česku i… Více

Chcete zasílat články
z našeho Blogu?

Kliknutím na tlačítko odeslat beru na
vědomí nezbytné zpracování osobních údajů.

© 2003-2024, Czech-us, v.o.s., Czech-us Work and Travel, s. r. o., Czech-us Studium v zahraničí, s.r.o., Czech-us Práce v zahraničí, s.r.o., info@czech-us.cz